| |

Woodcraft

Woodcraft zondag op uitgast 2023

Ensemble Woodcraft Natuurpark Lelystad Prize 2023

Woodcraft bestaat uit 5 getalenteerde vrienden, met 3 cello’s en 2 violen. Zij brachten dit jaar hun debuutalbum uit en wonnen de jury-en publieksprijs van de Dutch Jazz Competition 2022. Met enkel eigen composities en spannende improvisaties zijn de optredens van Woodcraft een unieke belevenis.

Ontmoet Woodcraft

Een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten. Vanuit hun roots in de klassieke muziek zijn ze sinds 2016 een ander pad ingeslagen en zijn ze het experiment aangegaan met nieuwe klanken en mogelijkheden voor hun traditionele instrumenten: Twee violen en drie cello’s.

De band is ontstaan vanuit een decennium oude vriendschap, begonnen bij de muziekdagen Orvelte in 2010. De vrienden begonnen vervolgens te spelen op de straten van Groningen en Amsterdam waar ze zich ontwikkelden op het gebied van improvisatie (instant composing), performen en samenspel. Vanaf daar heeft de muziek ze naar veel mooie plekken gebracht.

Zo traden ze op tijdens de Cello Biënnale, het Fringe Festival Edinburgh, in het Bimhuis en op het Grachtenfestival. Inmiddels studeren de vijf jongens aan verschillende conservatoria in binnen-en buitenland (HKU Utrecht, Conservatorium van Amsterdam & Artez Zwolle en de Sibelius Academy in Helsinki), waar ze zich verder specialiseren op hun instrumenten en op het gebied van componeren.

In december 2022 won Woodcraft de publiek – en juryprijs op de “Dutch Jazz Competition” in het Bimhuis. In april 2023 is het gelijknamige debuutalbum Woodcraft met daarop enkel eigen werk verschenen.


Uitgast and Ensemble Woodcraft are announcing an international call for compositions of ca. 3 minutes inspired by the park and it’s inhabitants!
Woodcraft

Meer Woodcraft:

Ensemble Woodcraft Natuurpark Lelystad Prize 2023
5 vrienden: Woodcraft
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten