| |

Camerata RCO

Camerata RCO op uitgast 2023

Camerata RCO komt spelen op Uitgast Festival 2023

Camerata RCO speelt als afsluiting van UITGAST Festival 2023 het Octet van Franz Schubert (1824)
Schubert schreef het stuk waarschijnlijk als voorbereiding voor zijn negende symfonie, in de tijd dat hij ook zijn vermaarde Rosamunde-kwartet schreef en Der Tod und das Mädchen componeerde.

Camerata RCO Bio

Camerata RCO is een uniek ensemble bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam wie allemaal met ontzettend veel plezier in het orkest spelen, maar ook graag hun horizon een klein beetje verbreden door middel van een kleiner ensemble. 

Het repertoire van een kleiner ensemble ten opzichte van een groot symfonie-orkest is anders, maar kamermuziek is ook persoonlijker en intiemer. Collega’s op een andere manier leren kennen, het zelf uit kunnen zoeken van repertoire en het zelf kunnen bepalen met wie samen te spelen zijn daar prachtige voorbeelden van. 

Camerata RCO houdt van de energie die vrijkomt bij haar concerten en dat vooral omdat er goed contact gemaakt kan worden met het publiek dat toch letterlijk een stukje dichterbij zit. Het ensemble geeft vele concerten in Nederland en daarbuiten. Ze traden onder meer op in New York, Minsk, Tokyo, Seoul, Wenen, Rome, Honolulu en Madrid. 

Zij spelen en verschijnen regelmatig op radio en televisie en brachten meerdere albums uit via Gutman Records. Het laatste succesvolle album werd in 2021 uitgebracht met daarop Bruckner’s 7e symfonie in een prachtig arrangement voor ensemble, gedirigeerd door Olivier Patey. 

Schubert’s ‘Octet’ uitgevoerd door Camerata RCO

Schubert schreef het stuk waarschijnlijk als voorbereiding voor zijn negende symfonie. In die tijd schreef hij ook zijn vermaarde Rosamunde-kwartet en componeerde Der Tod und das Mädchen. Het Octet van Schubert is een iconisch werk: het is geschreven voor strijkkwartet, contrabas, klarinet, hoorn en fagot, duurt bijna een uur en behoort tot de belangrijkste werken van negentiende-eeuwse kamermuziek.

Meer Camerata RCO:

De leden van Camerata on tour
Camerata RCO komt spelen op Uitgast Festival 2023
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten