Nieuws

Open call Uitgast composition contest 2023

Uitgast Composition Contest 2023

Composers from all over the world are invited to submit a composition of approximately 3 minutes in length, inspired by Natuurpark Lelystad. The winning composition will receive a monetary prize of €1.500, and, in addition, two honorary mentions will be awarded. The submissions are evaluated by a professional jury, on the basis of creativity, innovation, sound color and compositional quality.

The selected composition will be performed live during the Uitgast festival in natuurpark Lelystad on the 3rd of september 2023. In addition the work will be professionally recorded and broadcast.

Erasmus Trio op Uitgast met De Dans

ERASMUS TRIO

het Erasmus Trio iets bijzonders: het programma ‘De Dans’, rondom vurige tango’s van Astor Piazzolla. Daarnaast staan ook ‘Noorse Dansen’ van Edvard Grieg, Hongaarse Dansen van Johannes Brahms en enkele dansen uit de balletten van Tschaikovsky op het programma.

Duo Kirsti & Eva spelen op UITGAST 2023

Duo Kirsti & Eva

DUO Kirsti & Eva is een duo dat uitgaat van extremen en dat graag de uitdaging aangaat om een breed publiek kennis te laten maken met moderne en hedendaagse muziek. Het duo is een graag geziene gast in Het Muzieklokaal in Utrecht, waar ze zich thuis voelen in de unieke informele sfeer.

blank

Club Classique

De zaterdagavond van het Uitgast Festival staat dit jaar geheel in het teken van Club Classique. Club Classique nodigt een aantal bijzondere én verrassende muzikale vrienden uit om er één mooi en groot klassiek (met her en der een klein uitstapje) concert van te maken. Van intieme romantische duo’s tot een jazzy Bernstein; u hoort het deze avond allemaal!

Napret zaterdagavond Uitgast 2022

Terugblik Uitgast 2022

De zusjes Maria en Anuschka Pedano zijn op zondag 4 september op Uitgast te horen met hun programma ‘Die Blaue Blume’. Het is een programma met zang, hobo, altviool en piano.

MICA saxophone quartet

Workshop en masterclass tijdens Uitgast

Op zondag draait het niet alleen maar om optredens van bijzondere artiesten. Je kan namelijk ook een masterclass bijwonen waar het nieuwe saxofoon kwartet MICA de kneepjes van het vak geleerd krijgt. Muziek maken? Dat kan op zondag tijdens de percussieworkshop voor kinderen. Deze wordt gegeven door Roël Calister.

Scroll naar boven