| |

DrumDrumDrum Workshop

DrumDrumDrum workshop Zondag op uitgast 2023

Roël Calister DrumDrumDrum

DrumDrumDrum Workshop op herhaling

Drumdrumdrum presenteert een kleurrijke Boomwhacker workshop onder leiding van Roël Calister waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. Niemand is toeschouwer, iedereen is onderdeel van de show!

Roël Callister Bio

Roël startte reeds op vroege leeftijd met muziek maken. Dat Percussie een speciale plek in zijn leven zou gaan hebben, bleek al uit het feit dat hij, bij gebrek aan een eigen instrument, zelf een drumstel in elkaar knutselde van oude emmers en blikken.

Op zijn 18de vertrok Roël van zijn geboorteland Curaçao naar Nederland om aan de Hanzehogeschool in Groningen een studie Finance & Accounting te beginnen. Na het behalen van zijn bachelor, was het tijd voor zijn echte passie: eerst Jazz Drums, en later Latin Percussie aan het Rotterdams Conservatorium. Hier studeerde hij bij o.a. Nils Fischer, Lucas van Merwijk en Martin Verdonk.

Naast de muziekstijlen Latin, Pop en Jazz heeft Roël zich verdiept in de Curaçaose muziektraditie en het traditionele instrumentarium. Roël heeft manieren gevonden om de Curaçaose muziektraditie naar zijn hand te zetten en toe te passen. De Curaçaose invloeden zijn vaak te herkennen in de producties waaraan hij meewerkt maar vooral in zijn eigen muziekproducties als drummer en percussionist.

Roël is vanaf het eerste begin betrokken geweest bij de band van zijn zus Izaline waar hij inmiddels al meer dan 20 jaar mee tourt en later ook mee is gaan schrijven en produceren. De meest recente productie is de theatervoorstelling ‘De Eeuw van Harry Belafonte’, samen met Leoni Jansen en Thijs Borsten.

Een voorproefje van de energie die DrumDrumDrum brengt!

KUENTA veelgevraagde festival-band

De band KUENTA (voorheen Kuenta i Tambu) komt ook voort uit de drumdrumdrum-stal en is begonnen als interactieve familievoorstelling. Inmiddels is KUENTA uitgegroeid tot een veelgevraagde festival-band die onder Calister’s leiding de halve wereld heeft afgereisd. Roël stond met KUENTA o.a. op Glastonbury, SXSW en Mysteryland.

Behalve bij KUENTA, waarvoor hij als producer en frontman optreedt, is Calister te zien als percussionist bij de grotere festivalshows van de Nederlandse band Chef’Special en de bekende EDM-DJ’s WIWEK en Gregor Salto met wie hij een aantal nummers heeft uitgebracht.

Drumdrumdrum brengt ritme en kleur naar Uitgast!
Roel Callister

DrumDrumDrum, een veelzijdige drumschool

In 2005 richtte Calister drumdrumdrum op, zijn geesteskind waar al meer dan 15 jaar wekelijks aan tientallen jonge en/of beginnende drummers en percussionisten les wordt gegeven.

Drumdrumdrum is meer dan een drumschool. Vanuit drumdrumdrum worden ook concepten bedacht en interactieve theatervoorstellingen gemaakt. Zo is drumdrumdrum verantwoordelijk voor verschillende familievoorstellingen waaronder:

  • BOOMWHAKALAA!!!
  • BANWAKABOOM
  • PADABOOM.

Drumdrumdrum verzorgt ook verschillende percussieworkshops waaronder boomwhacker, djembe en samba workshops.

Meer DrumDrumDrum:

Roël Callister DrumDrumDrum
Roël Callister DrumDrumDrum
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten