|

Terugblik Uitgast 2020 – Podia in het groen

Terugblik UITGAST 2020 Podia in het groen

Met deze terugblik Uitgast 2020 nemen we u kort mee naar eind augustus. De stichting Uitgast nodigde de CdK uit om de openingshandeling te verrichten van de virale muzikale versie. De CdK fotografeerde daartoe de eerste QR-code van de muziekroute

uitgast uitnodiging 2020

Opening door Commissaris van de Koning

Op vrijdag 28 augustus is tijdens een besloten bijeenkomst voor een beperkt aantal genodigden (bestuur, sponsoren en relaties) door de Commissaris van de Koning van Flevoland het resultaat van de videoproducties bekeken.

Eerder opgenomen video’s zichtbaar

Op zaterdag 29 augustus 2021 zijn de video’s openbaar gemaakt, zowel via de QR-codes op de borden langs de muziekroute in het natuurpark als op de website van Uitgast.

in het Natuurpark

Zaterdag en zondag, 29 en 30 augustus 2020

Zaterdag 29 augustus was het nogal regenachtig, net zoals op zondagochtend 30 augustus. Toch hebben naar schatting op zaterdagmiddag rond 200 bezoekers de muziekroute afgelegd en op zondag, verspreid over de hele dag, zijn tenminste 400 belangstellenden in het park op de muziekroute afgekomen.

Reacties bezoekers

De reacties van bezoekers zijn zonder uitzondering overweldigend: geweldig; complimenten; onder de indruk; indrukwekkend.

“We hopen dat we volgend jaar weer live kunnen zijn. Dat blijft onovertroffen. Maar dit was een uitstekend alternatief met prachtige opnames van de musici”

In de media

Door Omroep Flevoland en in Flevopost is (op prominente plaatsen, zoals de voorpagina) de nodige aandacht besteed aan de alternatieve invulling van het festival. Omroep Flevoland heeft zelfs een radio-special gemaakt met onder meer interviews met de uitvoerende musici. Het bestuur van Uitgast heeft hierop erg veel positieve reacties gekregen.

Muziekroute blijft tot voorjaar 2021 beschikbaar

Zoals hiervoor opgemerkt blijft de muziekroute tenminste tot het voorjaar van 2021 intact. Voor een foto-impressie, onder meer van de openingshandeling, zie de website van Uitgast (Napret 2020).

Vergelijkbare berichten