Ensemble Lylium zondag op uitgast 2023

Ensemble Lylium gaat een barok programma uitvoeren met focus op Italiaanse muziek geschreven door vrouwelijke componisten. Zoals de muziek van Barbara Strozzi (1619-1664) “virtuosissima cantatrice” en Isabella Leonarda (1620-1704). Strozzi was een van de eerste vrouwen die muziek publiceerde op haar eigen naam en was beroemd voor haar onafhankelijke en moderne geest. Leonarda was een non in Novara en schreef naast muziek op religieuze teksten ook instrumentale muziek. Zo is haar Sonata Duodecima de eerste instrumentale sonate geschreven door een vrouw.

Ensemble Lylium Bio

Lylium is een jonge ensemble met een voorliefde voor Italiaanse vroegbarok. Opgericht door harpiste Michela Amici, Lylium maakte zijn debuut tijdens de Early Music Day en speelt in de zomer 2023 op festivals zoals het Grachtenfestival en bij Keep-an-eye Swinging Sundays. De musici hebben aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag afgestudeerd, waar ze elkaar leerden kennen.


Een reis terug in de tijd naar 1600 Italië, waar het publiek kan genieten van tijdloze muziek geschreven door vrouwelijke componisten.
Ensemble Lylium
Luister alvast achteneenhalve minuut harpplezier!

Meer Lylium Ensemble:

Ensemble Lylium
Ensemble Lylium
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Scroll naar boven