| |

Cellist Pieter de Koe en danser Uri Eugenio

Pieter de Koe, Uri Eugenio op uitgast 2023

Cellist Pieter de Koe en danser Uri Eugenio bundelen hun krachten met als basis de eerste cello Suite van Benjamin Britten. Dit meesterwerk voor solo cello verkent een breed scala aan emoties, waarbij invloeden van religieuze barokmuziek en eigentijdse klankkleuren samenkomen. Tijdens Suite B bewegen de cello en dans samen door een landschap van vormen, kleuren en emoties, waarbij Uri’s expressieve choreografie de muziek verrijkt. Ontmoet Suite B op bijzondere locaties in de natuur en ervaar de betoverende dialoog tussen dans en muziek.

Bio Uri Eugenio

Uri Eugenio is een danser, docent, coach en choreograaf gevestigd in Amsterdam. Hij voltooide zijn studie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Nederland. Hij werkte met gerenommeerde dansgezelschappen en choreografen als Scapino Ballet, Leine Roebana, David Middendorp en Nanine Linning. Uri trad op in vele steden in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij verscheen in verschillende tv-shows, waaronder “Dancing Queen” en “So You Think You Can Dance”. Zijn choreografisch werk was te zien op evenementen als Oerol Festival, Grachten Festival, Oranjewoud Festival en Limburg Festival. Uri werd genomineerd voor de Jacques de Leeuw Jong Toptalentprijs (2006) en “De Zwaan” voor beste dansperformer (2014).


Brittens cello suite 1 is een bijzonder divers stuk met verhalende elementen dat mij sterk uitnodigt tot een zoektocht binnen mijn eigen bewegingsrepertoire. Ik denk daarmee iets toe te kunnen voegen aan de gelaagdheid van de muziek, hoe het gehoord wordt, en hoe het ervaren wordt.
Uri Eugenio

Bio Pieter de Koe

Pieter de Koe (1994) is een gepassioneerde kamermusicus en medeoprichter van het Animato Quartet. Hij initieert eigen producties waarin hij samenwerkt met andere kunstvormen. Recentelijk behaalde hoogtepunten zijn onder andere het winnen van de Dutch Classical Talent Audience Award en het behalen van prijzen in prestigieuze competities zoals het Internationale Joseph Joachim Concours en het Banff International String Quartet Concours met zijn strijkkwartet. Hij heeft ook celloconcerten van componisten zoals Johan de Meij en Pavle Dešpalj vertolkt en heeft deelgenomen aan festivals zoals de Verbier Festival Academy en het Stift Muziekfestival.

In het komende seizoen zal Pieter zijn project “Suite B” in première laten gaan. Dit project combineert Benjamin Brittens Solo Suites met de danser Uri Eugenio. Het kwartet heeft optredens gepland tijdens de Amsterdam String Quartet Biennale en in het Concertgebouw Amsterdam. Ook zullen ze samenwerken met Nils Mönkemeyer.


Een prachtige Britten Suite met een ontmoeting tussen een danser en een cellist.
Pieter de Koe

Pieter is ondersteund met de Cultuurfonds Young Talent Award en het Kersjes Stipendium. Hij heeft gestudeerd onder begeleiding van Monique Bartels, Michel Strauss, Jean-Guihen Queyras, Eberhard Feltz, Hatto Beyerle en Marc Danel. Pieter bespeelt een cello van Johannes Theodorus Cuypers (1775-1780), die voor hem beschikbaar is.

Meer Pieter de Koe en Uri Eugenio:

Pieter de Koe en Uri Eugenio in actie
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten