| |

Erasmus Trio

ERASMUS TRIO ‘De Dans’ ZONDAGMIDDAG op uitgast 2023

Erasmus Trio op Uitgast met De Dans

Op 3 september 2023 is het befaamde Erasmus Trio te gast op UITGAST. Vorig jaar vierde het Trio zijn 30ste jubileum. Erasmus staat bekend om zijn sprankelend en dynamisch spel, sympathieke uitstraling, maar ook interessante en verrassende programmering.

VERSCHILLENDE DANSEN DOOR HET ERASMUS TRIO

Dit keer presenteert het Erasmus Trio iets bijzonders: het programma ‘De Dans’, rondom vurige tango’s van Astor Piazzolla. Daarnaast staan ook ‘Noorse Dansen’ van Edvard Grieg, Hongaarse Dansen van Johannes Brahms en enkele dansen uit de balletten van Tschaikovsky op het programma.

Kortom, het wordt een bijzonder optreden!

Voor een voorproefje luister naar volgende fragmenten:

Astor Piazzolla: Oblivion live!

Astor Piazzolla: Radio 4 live!

‘Een bijzonder programma rondom dansen door het bekende ERASMUS TRIO voor jong & oud’
Erasmus Trio

Buiten dansen met Erasmus Trio

Het in Nederland gevestigde Erasmus Trio bestaat uit de pianist Thomas Herrmann, de violiste Vera Laporeva en de celliste Xiaojia Xu. Kenmerkend voor het trio zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire. De leden van het ensemble zijn zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek.

Naast bekende werken uit de klassiek-romantische periode heeft het ensemble tevens verscheidene speciaal voor het Erasmus Trio geschreven composities op het repertoire staan.

Het Erasmus Trio gaf concerten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Zwitserland en China. Het trio speelde o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam, in de Mozart- Zaal van de Alte Oper Frankfurt am Main, en op verschillende internationale kamermuziekfestivals, zoals het Gergiev-Festival in Rotterdam, het Russische Kamermuziekfestival in Gent en het Kunst10daagse-festival te Bergen.

In september 2007 is het trio tweemaal opgetreden in Beijing, de eerste maal samen met een aantal gerenommeerde Chinese musici. Dit was de eerste keer dat een Nederlands pianotrio in China optrad.

Het ensemble maakte verschillende radio- en televisie opnames in Nederland en Duitsland. De Chinese Nationale Televisie (CCTV) en Beijing Media Group wijdden in september 2007 speciale uitzendingen aan het Erasmus Trio. In 2001 verscheen de eerste CD van het ensemble met werken van Schubert en Schnittke. In augustus 2007 verscheen een nieuwe CD met o.a. zelden gespeelde werken van Glinka en drie speciaal voor het

Meer Erasmus Trio:

Erasmus Trio
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten