| |

Uitgast & Woodcraft Compositieprijs 2023

Uitgast & Woodcraft Compositieprijs

Uitgast & Woodcraft Compositieprijs

Uitgast Festival en het strijkkwintet Woodcraft hebben gezamenlijk een internationale compositiewedstrijd georganiseerd. Uit de achttien inzendingen is er één originele compositie gekozen die op zondag 3 september om 15.45 uur tijdens Uitgast Festival ten gehore zal worden gebracht door Woodcraft: “Feel The Park” van Tomáš Borl. De winnende componist uit Tsjechië zal aanwezig zijn om zijn cheque van € 1.500 in ontvangst te nemen. Er zijn ook twee extra eervolle vermeldingen toegekend aan Aram Shekikyan en Joram van Duijn als erkenning voor hun bijdrage aan de competitie.

De uitreiking van de Compositieprijs is ook te zien via een livestream op https://uitgast.nl/livestream-uitgast-2023/

FEEL THE PARK 
Tomáš Borl

De Compositiewedstrijd

Componisten van over de hele wereld werden uitgenodigd om een compositie in te sturen van ongeveer 3 minuten die de essentie van Het Natuurpark weerspiegelt en uitgevoerd kan worden door Woodcraft. De winnende compositie ontvangt een prestigieuze geldprijs van € 1.500. Bovendien wordt de winnende compositie professioneel opgenomen en uitgezonden. Er worden ook twee extra eervolle vermeldingen toegekend.

18 componisten uit 12 verschillende landen hebben een compositie ingestuurd: Armenië, Nederland, Griekenland, Tsjechië, Engeland, Argentinië, Spanje, Zweden, Ghana, Amerika, Turkije, België.

Een panel van vooraanstaande experts hebben de inzendingen beoordeeld op basis van creativiteit, innovatie, klankkleur en compositorische kwaliteit.

Zij hebben samen een winnaar gekozen:

De eervolle vermeldingen zijn voor:

Het Strijkkwintet Woodcraft

Woodcraft bestaat uit 5 getalenteerde vrienden, met 3 cello’s en 2 violen. Zij brachten dit jaar hun debuutalbum uit en wonnen de jury-en publieksprijs van de Dutch Jazz Competition 2022. Met enkel eigen composities en spannende improvisaties zijn de optredens van Woodcraft een unieke belevenis.

Op zondag zal Woodcraft de winnende compositie van Tomáš Borl ten gehore brengen en aansluitend hun eigen composities en spannende improvisaties spelen op het Hoofdpodium.

Ensemble Woodcraft Natuurpark Lelystad Prize 2023
blank

De winnaar: Tomáš Borl

Tomáš Borl is een componist, pianist en trombonist uit Praag. Hij heeft een gedurfde en behoorlijk avontuurlijke compositorische ontwikkeling, omdat hij nieuwsgierig is naar het ontdekken van diversiteit in muziek en het overschrijden van de genregrenzen. Hij legt zich toe op het componeren van muziek voor kamergroepen, symfonieorkesten en big bands. Daarnaast werkt hij samen met artiesten uit het niet-muzikale veld en componeert hij muziek voor films, dansvoorstellingen en videogames.

De Compositie: Feel The Park

Ga zitten op een bankje, stop met piekeren, voel de natuur en laat je inspireren – dat is waar de titel naar verwijst. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om afgeleid te worden en slechts één simpele wandeling door het park kan helpen om een aantal onaangename gedachten te verdrijven. De compositie bevat één melodisch thema, dat blijft evolueren naarmate de geest ontspant. En dit is precies het punt waarop alles moeiteloos en vreugdevol lijkt te zijn.

Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten