Musici

Uitgast & Woodcraft Compositieprijs

Uitgast & Woodcraft Compositieprijs 2023

Uitgast Festival en het strijkkwintet Woodcraft hebben gezamenlijk een internationale compositiewedstrijd georganiseerd. Uit de achttien inzendingen is er één originele compositie gekozen die op zondag 3 september om 15.45 uur tijdens Uitgast Festival ten gehore zal worden gebracht door Woodcraft: “Feel The Park” van Tomáš Borl. De winnende componist uit Tsjechië zal aanwezig zijn om zijn cheque van € 1.500 in ontvangst te nemen. Er zijn ook twee extra eervolle vermeldingen toegekend aan Aram Shekikyan en Joram van Duijn als erkenning voor hun bijdrage aan de competitie.

Camerata RCO komt spelen op Uitgast Festival 2023

Camerata RCO

Camerata RCO speelt als afsluiting van UITGAST Festival 2023 het Octet van Franz Schubert (1824)
Schubert schreef het stuk waarschijnlijk als voorbereiding voor zijn negende symfonie, in de tijd dat hij ook zijn vermaarde Rosamunde-kwartet schreef en Der Tod und das Mädchen componeerde.

blank

Melisma Saxophone Quartet

Melisma Saxophone Quartet is één van de meest ambitieuze en veelbelovende kamermuziek formaties van haar generatie. Dat het kwartet uit vier verschillende nationaliteiten bestaat heeft ervoor gezorgd dat de groep zich heeft ontwikkeld tot eentje met een eigen, unieke, muzikale taal.

Scroll naar boven