Amsterdam Wind Quintet op uitgast 2022

Sinds 2006 Kamermuziek en internationale optredens

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen.

Amsterdam Wind Quitet Hoogtepunten

Hoogtepunten in de geschiedenis van het Amsterdam Wind Quintet waren concerten in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, diverse optredens in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en diverse live optredens voor o.a. het Radio 1 programma Vroege Vogels, Radio 4, Radio West en L1 Radio Limburg.

Opnames voor Concustic en Aluid

De Amsterdam Wind muzikanten verzorgden CD opnames voor het Duitse label Concustic en het Nederlandse label Aluid.

optredens van China t/m Europa

In 2014 en 2017 tourde het ensemble door China waar het o.a. optrad in het National Centre for the Performing Arts in Beijing. In 2016 maakte het Amsterdam Wind Quintet in het kader van zijn10-jarig jubileum een concerttournee door Polen. Ook concerten in Duitsland en België stonden regelmatig op de concertagenda van het ensemble.

ook op onverwachte locaties

De blazers richten zich op mensen met belangstelling voor klassieke muziek en spelen niet alleen in concertzalen en theaters, maar waren in het verleden ook op onverwachte locaties te horen, zoals b.v. op de boot Rainbow Warrior van Greenpeace, tijdens een podiumdiscussie tussen Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf en tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens Prijs.

Projecten met andere disciplines

Naast het spelen van het concert repertoire voor blaaskwintet gaat het ensemble graag projecten aan met andere kunstdisciplines. Zo kwam het ook tot een samenwerking met o.a. dichter Erik Menkveld, acteur Roelant Radier, stand-up comedian Fred Zuiderwijk, bariton Marcel van Dieren, mezzosopraan Talitha van der Spek en bastrombonist Michael Eversden.

Amsterdam Wind Quintet speelt Nederlandse en hedendaagse muziek

Het ensemble hecht veel waarde aan het uitvoeren van Nederlandse en hedendaagse muziek. In dit kader speelden de vijf blazers o.a. wereldpremières van Henry Kelder, Johan de Wit, Joke van Dal en James Kazik.
Om ook de nieuwe generatie in aanraking te laten komen met klassieke muziek spelen zij ook regelmatig kinderconcerten.

aandacht voor natuur verschijnselen

De natuur en de mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De natuur kan denkkader, kapitaal, leermeester of inspiratiebron zijn, en daarom wordt van oudsher betekenis gegeven aan dieren, planten, bomen en natuurverschijnselen. Ook in de muziek speelt de natuur vaak een belangrijke rol en heeft kunstenaars sinds duizenden van jaren geïnspireerd. Met dit programma wil het Amsterdam Wind Ensemble aandacht schenken aan composities die gebaseerd zijn op een breed palet natuurverschijnselen.

Amsterdam Wind Quintet speelt op Uitgast 2022
Amsterdam Wind Quintet

Het Amsterdam Wind Quintet schenkt met dit programma aandacht aan composities die gebaseerd zijn op een breed palet natuurverschijnselen.

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar boven