| |

New West Pianotrio

New West Pianotrio op uitgast 2022

New West Pianotrio 3 sep. 2022 Uitgast

Het New West Pianotrio speelt voor dit concert een arrangement voor pianotrio van de West Side Story van Leonard Bernstein voor u! In dit meesterwerk gaan musical elementen in dialoog met onder andere jazz en Zuid-Amerikaanse muziek (America!) én uiteraard ook met Bernsteins eigen moedertaal, de klassieke muziek. Met een melodie uit Beethovens Vijfde Pianoconcert verklankt hij de liefde in Somewhere, terwijl de ondoorgrondelijke twaalftoonsmuziek van modernist Arnold Schönberg in Cool voor onzekerheid en angst spreekt. In Bernsteins smeltkroes komen verschillende muzieksoorten, oud en nieuw, samen.

Het New West Pianotrio trio speelt zaterdagavond 3 september op het UITGAST Festival

Het New West Piano Trio bestaat uit violiste Emma Roijackers, celliste Alice Gott en pianist Ivana Alkovic

New West Pianotrio speelt voor UITGAST een arrangement voor pianotrio van de West Side Story van Leonard Bernstein

Emma Roijackers

Emma Roijackers studeerde bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam af met een “10”. Ze behaalde in 2020 haar Post-graduate diploma in Salzburg bij prof. Lukas Hagen. Ze speelt op meerdere internationale kamermuziekfestivals zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het internationale kamermuziekfestival in Delft, het Festival Musicale di Portogruaro in Italië en het Festival Internacional De Música De Marvão (Portugal).

Op het Oskar Back concours 2022 kreeg zij de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië en de 3e prijs op het internationale Emmanuel Durlet concours in België. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Bruch. 

Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen. 

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener. 

Alice Gott

Alice Gott, in 1990 geboren in Nieuw-Zeeland, begon met cello spelen op 5 jarige leeftijd. Ze maakte deel uit van het “Young Musicians Program” op de New Zealand School of Music en sloot het eerste gedeelte van haar studie af aan de University of Canterbury bij Edith Salzmann op 19 jarige leeftijd. Hierna verhuisde ze naar Duitsland waar ze haar studie vervolgde bij Xenia Jankovic in Detmold, waar er in deze voor haar nieuwe wereld veel mogelijkheden ontstonden. 

Als kamermusicus en oprichtster van het Lazarus String Quartet maakt Alice regelmatig concertreizen en wordt ze uitgenodigd op festivals over de hele wereld. Alice is actief in de kamermuziekscene en speelt regelmatig met de Kammerakademie Potsdam, Amsterdam Sinfonietta, en Cappella Andrea Barca onder leiding van András Schiff. Alice speelt op een Boheems instrument uit de 19e eeuw waarvan de maker onbekend is.

“Ivana Alkovic is a true artist – musician. Her dedication, depth of musical expression and technical abilities make up a strong personality. Enjoy listening to her!” – Paul Gulda

Ivana Alkovic

Ivana Alkovic won vele prijzen op concoursen zoals het Rachmaninov Piano Concours (Morcone), het Kawai concours  (Tortona), het Nikolai Rubinstein Concours (Parijs) en op het Ignaz Pleyel Concours in (Wenen). Zij ontving een volledige beurs om deel te nemen aan de ‘Music Academy of the West’ in Santa Barbara, voor het ‘International Keyboard Institute and Festival’ in New York en voor het ‘International Chamber Music Festival Kneisel Hall’ in Maine, VS. 

Met haar man, pianist Maarten den Hengst vormt zij het Pianoduo Amacord, dat veelvuldig op de internationale podia, radio en televisie te horen is. In 2020 namen zij het album Magical Garden op voor het label ZIPrecords, dat zeer goed ontvangen is. Ivana behaalde haar Bachelor aan de universiteit van Belgrado als leerling van J. Mihailovic, en voltooide haar Master opleiding aan de Universiteit voor Muziek te Wenen bij prof. R. Keller. Naast haar concertpraktijk werkt Ivana als docent bij Amacord Music Education Amsterdam.

blank
New West Pianotrio

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Vergelijkbare berichten