| |

Balkan Baroque

Balkan Baroque speelt op uitgast 2022

Balkan Baroque

Balkan Baroque is een gloednieuw ensemble van drie musici die elkaar ontmoet hebben op het conservatorium van Amsterdam. Zij delen een passie voor de authentieke uitvoeringspraktijk en slaan samen een avontuurlijk pad in. In dit concert komen twee passies samen: 17e-eeuwse muziek uit Italië en Kroatië en folklore Balkanmuziek, beiden gespeeld op authentieke instrumenten. De naam van het ensemble is geïnspireerd door de muziekstijl Stile Moderno, die staat voor vernieuwing en experiment en ontstaat in Europa in de 17e eeuw.

Het ensemble verschijnt 4 september op het Natura podium op het UITGAST Festival

Ana Vasić, gespecialiseerd in uitvoeren oude muziek

Ana Vasić is gespecialiseerd in het uitvoeren van oude muziek. Zij werd geboren in Slovenië, Pstojna, maar verhuisde in 2011 naar Amsterdam om daar te studeren in de vioolklas van Ilya Grubert en Kees Koelmans. In Nederland ontdekte ze haar passie voor het uitvoeren van oude muziek en nam daarom lessen bij Sophie Gent, Shunske Sato, en Sayuri Yamagata. Ook volgde ze masterclasses bij musici als Lucy van Dael, Anner Bijlsma en Sigiswald Kuijken. Anna vervolgde haar studie historisch viool aan het ESMUC (Escuela Superior de Música de Catalunya) in Barcelona bij Emilio Morena, waar zij in 2019 met de hoogst mogelijke onderscheiding afstudeerde.

Ana geeft veel concerten, zowel in Nederland als daarbuiten en speelt naast Balkan Baroque o.a. in strijkkwartet Vier32, het oude muziek ensemble La Voz Humana, strijkkwintet ArteVita en het Romberg Duo. Daarnaast is zij regelmatig te horen in Concerto d’Amsterdam, Barokorkest La Sorpresa, Tulipa Consort, Amsterdam Corelli Collective, Antiphonus (Zagreb), Giardino Musicale en het Bremer Barokorkest.

Regina Albanez, speelt veel internationaal

Regina Albanez studeerde gitaar, compositie en cello in Brazilië, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Aan het Conservatorium van Den Haag specialiseerde ze zich in luit, theorbe en barok gitaar met haar docent Toyohiko Satoh. In totaal sleepte ze maar liefst negen prijzen in de wacht, met vijf verschillende ensembles, tijdens het Van Wassenaer Concours voor Oude Muziek.

Regina speelt niet alleen in Nederland, maar ook regelmatig in vele internationale festivals. Ze nam deel aan vele radio en cd- opnames en speelt in de ensembles La Primavera, Musica Temprana, La Suave Melodia, Grain de la Voix en Compagnia Vocale.

Maximiliano Segura Sanchez, barok cello

Maximiliano Segura Sanchez studeerde eerst aan het Conservatorio Superior de Música van Malaga waar hij met onderscheiding af wist te studeren. Daarna kwam hij naar Amsterdam om verder te studeren bij Maarten Mostert. Tijdens zijn studie groeide zijn interesse in barokmuziek en in 2014 studeerde hij met succes af in barok cello onder onderricht van Viola de Hoog. Hij volgde regelmatig lessen en masterclasses bij Anner Bijlsma.

Als cellist speelde hij in vele belangrijke orkesten waaronder het National Youth Orchestra Spain, West Eastern Divan Orchestra, Gustav Mahler Jugendorchester, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Oude muziek voerde hij onder andere uit met het Sweelinck Barok Orkest en de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Op dit moment speelt hij in twee nieuwe en ambitieuze barok formaties, maar is ook oprichter van het Amsterdam Corelli Collective en trio Fons Harmonicus.

Balkan Baroque
Balkan Barok Ensemble

Balkan Baroque:

Twee passies komen samen: 17e-eeuwse muziek uit Italië en Kroatië en folklore Balkanmuziek, beiden gespeeld op authentieke instrumenten

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Vergelijkbare berichten