| |

Tinkling trio

Tinkling trio op uitgast 2022

TinKling Trio op Uitgast

Het kraakverse nieuwe ensemble TinKling Trio wordt gevormd door de saxofonist David Cristóbal Litago, harpiste Eva Tebbe en celliste Isabel Vaz.

Over het trio

De musici vonden elkaar in hun fascinatie voor deze ongewone bezetting; in feite een ‘pianotrio’ voor saxofoon, cello en harp, maar dan met de ongekend afwisselende en rijke klankmogelijkheden in het samenspel van verschillende soorten harpen, saxofoons en cello.

David Cristóbal Litago

Saxofonist en arrangeur David Cristóbal Litago is gespecialiseerd in kamermuziek en speelt door heel Europa (Spanje, Nederland, Noorwegen, Zwitserland) met verschillende ensembles waaronder Melisma Saxophone Quartet, Het Nederlands Saxofoon Octet en Tamhá. 

Isabel Vaz

Celliste Isabel Vaz speelt in verschillende kamermuziekensembles en is celliste van het NNO (Noord Nederlands Orkest). Ze won prijzen tijdens o.a. Premio Jovens Músicos, Concurso de Interpretação do Estoril, International Chamber Music Competition Guido Papini, Salieri Zinetti Chamber Music Competition en anderen. 

Eva Tebbe

Harpiste Eva Tebbe staat als veelzijdige en avontuurlijke muzikale persoonlijkheid op de (inter)nationale kamermuziek podia. Als harpiste, performer en instrumentaal vocalist werkt zij veelvuldig mee aan theaterproducties van o.m. Het Noord Nederlands Toneel, Amsterdamse Bostheater, Mime Theatergroep Bambie en Het Houten Huis. Zij maakt deel uit van o.m. Lumen Ensemble,  Duo Bilitis, Eef van Breen Group en JOURNEYERS.

REvolte

Een avontuurlijk programma rondom anders denkenden, rebellen en pioniers. Met werken van o.m. Arvo Pärt, Claude Debussy en Erik Satie.

Revolutionaire nieuwe ideeën

De saxofoon en de dubbel pedaalharp werden beiden uitgevonden tijdens de uitloop van de industriële revolutie, en zijn klinkende voorbeelden van revolutionaire nieuwe ideeën die vanuit de beslotenheid van de werkplaats in relatief korte tijd de podia hebben bereikt. 

Geïnspireerd door de uitvindersgeest stelde TinKling Trio het eerste programma samen rondom anders denkenden, rebellen en pioniers die het lef hadden om onbekende wegen in te slaan, soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Een programma vol eigen arrangementen van bekende lievelingen en herontdekte schatten; composities van ondermeer Arvo Pärt, Claude Debussy en Erik Satie.

blank
TinKling Trio

TinKling Trio is geïnspireerd door de uitvindersgeest rondom anders denkenden die een andere weg durfden in te slaan.

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Vergelijkbare berichten