| |

Alwan Ensemble

Alwan Ensemble zondag op uitgast 2023

Het woord ‘Alwan’ betekent ‘kleur’ in het Arabisch en dat is nou precies waar dit trio naar zoekt. Door middel van de juiste kleuren, tonen en nuances weet het trio te verrassen, te ontroeren en te binden. Ghaeth Almaghoot, Emma Nelson en David Mackor studeerden aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam en aan het Conservatorium van Amsterdam.

Alwan Ensemble

Ghaeth Almaghoot is een Syrische klarinettist en varieert met verschillende instrumenten van contra-alt, bas, Bb, Eb en zelfs tot de duduk. Hij haalt zijn inspiratie uit verschillende achtergronden en verdiept zich maar al te graag in het erfgoed en de tradities van o.a. het Midden-Oosten, de Balkan en de Ottomaanse muziek.

Emma Nelson is een Britse mezzosopraan, met haar klassieke opleiding houdt zij zich voornamelijk bezig met rollen variërend van renaissance tot hedendaags en David Mackor is een Nederlandse theorbespeler die met zijn specialisatie in tokkelinstrumenten uit de 16e tot 18e eeuw een extra laag aan het ensemble toevoegt en dit prachtig integreert met de tradities van andere culturen.

Alwan Ensemble

Fusie door mix Westerse en Oosterse achtergonden Alwan leden

Alwan creëert een unieke fusie door deze mix van Westerse en Oosterse achtergronden; de traditionele muziek uit het Midden-Oosten naast klassieke Westerse muziek zorgt voor een bijzondere concert-ervaring. Ghaeth, Emma en David doorbreken vandaag grenzen en laten verschillende culturen zien; zelfs traditionele volksmelodieën en jazz komen in het concert voorbij.

Meer Alwan Ensemble:

Alwan Ensemble op Uitgast 2023
Alwan Ensemble
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten