maria en Anuschka pedano op uitgast 2022

Maria en Anuschka Pedano

Maria en Anuschka Pedano spelen samen met pianiste Natasja Douma. Het programma heet: ‘Die blaue Blume’. Het is een gevarieerd, maar grotendeels romantisch programma. Gebaseerd op de inspiratie die de romantici vonden in de natuur. Met zang, hobo, altviool en piano.

Maria pedano

Maria Eugenia Pedano (2003) is een veelzijdig muzikaal talent en al vanaf heel jonge leeftijd actief in de muziek- en theaterwereld. Ze raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Hans Roerade.

Moeder ik wil bij de Revue

Haar passie lag echter niet alleen bij de hobo. Al vanaf vierjarige leeftijd maakte zij deel uit van de Academy of Vocal Arts in Den Haag, op zes- en zevenjarige nam ze deel aan de operettevoorstellingen van Cantiamo en met elf jaar speelde ze in de grote musicalproductie “Moeder ik wil bij de Revue” van Joop van de Ende.

Prinses Christina Concours

Toen Maria tien jaar oud was won zij het Prinses Christina Junior Concours. Dit leidde tot optredens tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 en tijdens de Max Proms met het Metropole orkest. Ze heeft hierna vele eerste prijzen gewonnen bij diverse concoursen. Bij het Prinses Christina Concours in 2016 en 2019, tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, waar zij de Bunschoten Jonger Talent Prijs won en in Moskou tijdens het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians”. Ze won het Concours de la Chanson Française en stond in de finale van het Concertgebouwconcours. 

LGT Young Soloists

Maria heeft gesoleerd met orkesten als de Philharmonie Zuidholland en met het Residentieorkest. In 2018 soleerde zij met het internationale strijkersensemble de LGT Young Soloists in Hong Kong en Singapore. Ze is regelmatig te gast tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het Spivakovfestival in Moskou, het festival Jong Talent Schiermonnikoog en het Scaldis Kamermuziekfestival.

Herman van Veen

In 2017 maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in 2019 in Carré, waar ze samen met Herman van Veen optrad ter ere van de 80ste verjaardag van Prinses Irene. Maria is vaker te zien in het televisieprogramma Podium Witteman, maar verscheen ook in televisieprogramma’s zoals in het programma Na de Dam. Momenteel studeert Maria hobo én klassiek zang aan het conservatorium van Amsterdam bij respectievelijk Ernest Rombout en Sasha Hunnego. 

Anuschka Pedano

Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze voor altviool en orkest van Bruch, wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met haar mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein.

Prijzen op diverse concoursen

Anuschka heeft prijzen gewonnen op diverse (internationale) concoursen. O.a. won zij een eerste prijs bij het Britten Altvioolconcours, het internationale concours “Concours Européen pour Jeunes Solistes”, het Prinses Christina Concours, de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award en stond zij in de finale van het Koninklijk Concertgebouwconcours.

Romanze

Anuschka maakt deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich met wie zij soleert in grote concertzalen in Europa, Amerika en Azië. In januari 2018 heeft zij samen met dit orkest onder het Red Seal Label van Sony de CD Nordic Dream opgenomen. Met als solostuk de Serenade voor altviool en orkest van Edvard Fliflet Braein. In januari 2019 nam zij haar geliefde Romanze van Max Bruch op. Deze nieuwste CD van de LGT Young Soloists “Souvenir” is onlangs verschenen.

Internationale festivals

Anuschka is regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals: het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het Schiermonnikoogfestival, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Spivakov festival in Moskou. Zij stond als soliste op belangrijke concertpodia zoals het Musikverein in Wenen, de Berliner Philharmonie, Elbphilharmonie in Hamburg, Victoria Hall in Singapore en de Doelen in Rotterdam.

In oktober 2017, 2018 en 2021 was zij te gast in het televisieprogramma Podium Witteman.

Altviool Jean Baptiste Vuillaume

Anuschka bespeelt een Franse altviool gebouwd door Jean Baptiste Vuillaume (Parijs, 1864) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds en studeert momenteel bij Nobuko Imai aan het conservatorium van Amsterdam.

blank
Maria en Anuschka Pedano

‘Die blaue Blume’ is een gevarieerd, romantisch programma gebaseerd op de inspiratie die de romantici vonden in de natuur.

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar boven