| |

Melisma Saxophone Quartet

Melisma Saxophone Quartet zondag op uitgast 2023

Het Melisma Saxophone Quartet is één van de meest ambitieuze en veelbelovende kamermuziek formaties van haar generatie. Dat het kwartet uit vier verschillende nationaliteiten bestaat heeft ervoor gezorgd dat de groep zich heeft ontwikkeld tot eentje met een eigen, unieke, muzikale taal.

Eigen arrangementen van het Melisma Saxophone Quartet

Het Internationale Melisma Saxophone Quartet bestaande uit Jonas Tschanz (bariton saxofoon), Henriette Jensen (tenor saxofoon), David Cristóbal Litago (sopraan saxofoon) en Marijke Schröer (alt saxofoon) brengt een afwisselend, maar zomers programma naar het Uitgast Festival! Met eigen arrangementen van onder andere het Capriccio van Mendelssohn, Adagio for Strings van Barber en de Bacchanale van Saint-Saens weten zij publiek te verrassen en te beroeren. Daarnaast staan er enkele delen uit Romeo en Juliet van Prokofiev op het programma en de Holberg Suite van Grieg, welke het kwartet vlak ervoor nog in Noorwegen zal spelen. Ook nemen ze de swingende Cuban Overture van Gershwin mee!

Melisma Saxophone Quartet Bio

Sinds haar bestaan in 2009 heeft Melisma concerten gegeven bij vele kamermuziek series en werd zij uitgenodigd op verschillende Europese festival waaronder het 1e Bachfestival te Dordrecht, het Davos Festival (Zwitserland) en het Grieg in Bergen Festival (Noorwegen). Concerten werden regelmatig live opgenomen vanuit o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Schouwburg Rotterdam, Tivoli Utrecht en uitgezonden door o.a. de Nederlandse radio4, de Zwitserse radio SRF2 en de Mexicaanse IMER. In 2015 gaf het kwartet concerten door China in o.a. National Center of Performing Arts te Beijing, Shenzhen Concert Hall, Guangzhou Opera House. In 2016 toerden zij door Mexico en in 2018 volgde nogmaals een tour door China.

Kom genieten van een zomers programma door de vier saxofonisten van Melisma! 
Melisma Saxophone Quartet

In mei 2011 werd Melisma uitgenodigd om deel te nemen aan de 7e Osaka ‘International Chamber Music Competition’ te Japan als eerste Nederlandse ensemble ooit; één van ’s werelds belangrijkste kamermuziek-competities. Niet alleen bereikten zij de finale, maar ontvingen daar ook eervolle vermeldingen. 

Melisma haar debuut cd kwam uit in 2015 bij het Deense Gateway Music en in 2020 volgde de West Side Story bij Orchid Classics waar zij samen spelen met violiste Gwendolyn Masin.

Meer Melisma:

blank
Melisma quartet
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten