Uitgast Kwintet op uitgast 2022

Uitgast Kwintet

Het Uitgast Kwintet kent elkaar al sinds de beginjaren van hun studies aan het Conservatorium van Amsterdam. Het welbekende Forellen Kwintet van Schubert stond toen al op de planning, maar door voortzettingen van carrières in het buitenland van een paar van de musici is het er nooit meer van gekomen. Nu zij allemaal weer in Nederland woonachtig zijn is het tijd voor een comeback! Ze verheugen zich enorm op deze middag en hopen dan ook dat u zult genieten van deze prachtige muziek. Het Uitgast Kwintet bestaat uit Rebecca Fransen, Liselot Blomaard, Emma Roijackers, Kalle de Bie en Koenraad Spijker.

Rebecca Fransen

Rebecca Fransen (1992) is bassist bij Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. Naast haar vaste baan remplaceert zij bij verscheidene andere professionele orkesten en ensembles in Nederland en in het buitenland. Zij was tijdens haar master in Duitsland werkzaam als solobassist in het Zweedse kamerorkest Musica Vitae o.l.v. Malin Broman.

Jong Talent Cultuurfondsbeurs

Rebecca behaalde haar bachelor Klassiek Contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde voor haar master Cum Laude af aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf bij Rick Stotijn. Voor deze studie kreeg zij in 2017 een Jong Talent Cultuurfondsbeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Tijdens haar studietijd maakte Rebecca onderdeel uit van het EUYO (European Union Youth Orchestra) waarmee zij tournees maakte binnen en buiten Europa. Zij is ook docent en geeft les bij Scholen in de Kunst (Amersfoort) en de Muziekmakerij (Arnhem).

Rebecca speelt op een Harrie Jansen contrabas, mede mogelijk gemaakt door onder andere Stichting Eigen Muziekinstrument.

Liselot Blomaard

Liselot Blomaard (Bergen, 1997) begon op haar zesde met vioollessen. In 2014 stapte ze over naar de altviool en kreeg ze lessen op de Jong Talent afdeling en op de Vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Judith Wijzenbeek. In juni 2020 rondde ze haar bacheloropleiding altviool cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze studeerde bij Marjolein Dispa en Lars Anders Tomter. Op het moment vervolgt ze haar master studies bij Lilli Maijala en Frederik Boits. Ze volgde masterclasses bij Jürgen Kussmaul, Tabea Zimmermann, Pauline Sachse, en vele anderen.

Amsterdam Sinfonietta

Van jongs af aan speelde ze al in orkesten en bekleedde ze meerdere malen de rol van aanvoerder. Ze speelt met verschillende professionele orkesten mee als remplaçant, zoals Amsterdam Sinfonietta, Pynarello, Aurora Chamber Orchestra, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

Kamermuziek is een grote passie van haar. Ze speelde voor drie jaar in het ADAM Quartet en nu breidt ze het kamermuziek repertoire uit door het spelen van verscheidene soorten stijlen met verschillende muzikanten.

Liselot speelt op een instrument van Johannes Cuypers dat ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Emma Roijackers

Violiste Emma studeerde bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam af met een “10”. Ze behaalde in 2020 haar Post-graduate diploma in Salzburg bij prof. Lukas Hagen.

Emma speelt ook met Koenraad op Uitgast en neemt later plaats in het Uitgast Kwintet.

Kalle de Bie

Kalle begon met cello spelen toen hij zes jaar oud was. In 2008 werd Kalle toegelaten tot de de Sweelinck Academie voor Jong Talent bij Jeroen den Herder. Vanaf 2012 vervolgde hij zijn studie op het Conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder, Jelena Očić en Dmitri Ferschtman. In 2018 behaalde Kalle zijn Masterdiploma.

Kalle speelt ook met Ruña op Uitgast en neemt later plaats in het Uitgast Kwintet

Koenraad Spijker

Koenraad werd op 17-jarige leeftijd aangenomen op het Conservatorium van Utrecht en sloot daar onder leiding van de Hongaarse pianiste Klára Würtz in 2013 zijn Bachelor Klassiek Piano af met een 10.

Koenraad speelt ook met Emma op Uitgast en neemt later plaats in het Uitgast Kwinter

blank
Rebecca Fransen

Het Uitgast Kwintet kent elkaar al sinds de beginjaren van hun studies aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar boven