Emma en Koenraad op uitgast 2022

Emma en Koenraad - rondom Debussy

Het duo ‘Emma Roijackers en Koenraad Spijker’ speelt een programma rondom de componist Debussy. Waarin natuurlijk zijn vioolsonate niet mag ontbreken. Samen spelen Emma en Koenraad de recital ‘All Debussy’ waarmee ze eerder al succes oogsten.

Koenraad Spijker

Koenraad is geboren op 12 september 1991, in Amsterdam. Vanaf zijn 6e kreeg hij pianoles en hij was al gauw te zien op kindercompetities en festivals. Van zijn elfde tot zijn veertiende heeft hij de piano verruild voor de drums. In deze jaren kreeg hij interesse voor de Latijns-Amerikaanse ritmen en harmonieën. Op zoek naar de oorsprong van deze muziek keerde hij terug naar de Europese meesters en naar zijn oude instrument. In voorbereiding op het conservatorium studeerde hij twee jaar bij de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal. Daar kreeg hij naast een rijke harmonische scholing ook onderwijs in de vrije improvisatie.

Bachelor Klassiek Piano met een 10

Hij werd op 17-jarige leeftijd aangenomen op het Conservatorium van Utrecht. Daar sloot hij onder leiding van de Hongaarse pianiste Klára Würtz in 2013 zijn Bachelor Klassiek Piano af met een 10.

Eveneens onder leiding van Klára Würtz studeerde hij in 2017 met een 9,6 af voor zijn Masters. In deze periode studeerde hij ook jazzpiano bij Bert van den Brink en compositie bij Caroline Ansink.

Specialisatie Aleksander Skrjabin

In de loop van deze laatste paar jaren hebben al zijn voorkeuren en eerdere fascinaties een middelpunt gevonden: hij heeft zich gespecialiseerd in de muziek van Aleksander Skrjabin, een componist die naar zijn mening ‘alles heeft’. Zijn eindexamenrecital bestond dan ook geheel uit werken van de Russische meester. Voor zijn masterthese onderzocht hij hoe de harmonische ontwikkelingen binnen Skrjabin’s pianosonates gepaard gingen aan zijn bijzondere religieuze en filosofische overtuigingen.

Koenraad studeerde in 2019 in Sofia (Bulgarije) bij professor Atanas Kurtev, voor een specialisatie in de muziek van Skrjabin en Schubert. In 2021 studeerde hij vrije improvisatie bij Ramon Valle. Koenraad speelde op nationale en internationale festivals in klassieke muziek, kamermuziek, improvisatie en wereldmuziek.

‘De Wereld is Muziek’

Sinds 2020 produceert hij kamermuziekserie ‘Spijkerklassiek’ in de Amstelkerk en met violiste Emma Roijackers en kunstenaar Salomé Roodenburg produceert hij kindervoorstelling ‘De Wereld is Muziek’. Momenteel bereidt hij zich voor op een studie compositie filmmuziek.

Emma Roijackers

Emma studeerde bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam af met een “10”. Ze behaalde in 2020 haar Post-graduate diploma in Salzburg bij prof. Lukas Hagen. Ze speelt op meerdere internationale kamermuziekfestivals zoals:

  • het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht,
  • Het internationale kamermuziekfestival in Delft,
  • het Festival Musicale di Portogruaro in Italië
  • het Festival Internacional De Música De Marvão (Portugal).

Op het Oskar Back concours 2022 kreeg zij de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië en de 3e prijs op het internationale Emmanuel Durlet concours in België. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Bruch.

Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen.

Giovanni Grancino viool

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener.

Emma en Koenraad spelen Debussy
Emma en Koenraad

Duo Emma en Koenraad:

Recital ‘All Debussy’ met pianist Koenraad Spijker

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar top