| |

Kalle en Ruña

Kalle en Ruña op uitgast 2022

Kalle en Ruña

Kalle en Ruña leerden elkaar ruim 15 jaar geleden kennen en hebben sindsdien in talloze samenstellingen gemusiceerd. Door deze lange geschiedenis voelen zij elkaar perfect aan en is samenspelen een tweede natuur voor hen.

Kalle de Bie

Kalle de Bie (1994) begon met cello spelen toen hij zes jaar oud was. In 2008 werd Kalle toegelaten tot de de Sweelinck Academie voor Jong Talent bij Jeroen den Herder. Vanaf 2012 vervolgde hij zijn studie op het Conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder, Jelena Očić en Dmitri Ferschtman. In 2018 behaalde Kalle zijn Masterdiploma.

Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Anne Bijlsma, Uzi Wiesel, Itamar Golan, Leonid Gorokhov en Valter Dešpalj. Momenteel volgt Kalle de postgraduate opleiding aan de Universität für Musik und darstellende Kunst te Wenen bij de beroemde cellopedagoog Reinhard Latzko.

Laureaat van meerdere concoursen

Kalle is laureaat van meerdere nationale en internationale concoursen waaronder het Prinses Christina Concours (2013), III Elsky Competition te Minsk (2014) en 12th International Competition for young Musicians ‘Ferdo Livadic’ (2015). In oktober 2016 won Kalle de aanmoedigingsprijs en Start-in-Splendorprijs tijdens het Nationaal Cello Concours te Amsterdam.

Kamermuziek

Van jongs af aan heeft Kalle met veel passie kamermuziek gespeeld. Hij heeft vanaf 2006 deel uitgemaakt van verschillende succesvolle ensembles en werd onder andere gecoacht door de vermaarde vioolpedagoog Coosje Wijzenbeek. Daarnaast volgde hij kamermuziek lessen bij het Jeruzalem Kwartet, het Borodin Kwartet en het Emerson Kwartet.
Momenteel is hij cellist in het Brackman Trio en het Marigold piano quartet.

ruña ’t hart

De veelzijdige violiste Ruña ‘t Hart (1992) begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf haar tiende studeerde ze bij de bekende viooldocente Coosje Wijzenbeek en een jaar later werd ze toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ruña maakt indruk door haar kwaliteiten als soliste en als warm pleitbezorgster van de kamermuziek. Haar muzikale interesse beslaat een breed gebied, uiteenlopend van barok tot hedendaagse muziek.

Lessen van Shunske Sato

In 2011 begon Ruña haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. Ze behaalde haar masterdiploma in september 2018 cum laude. Tijdens haar studie volgde zij tevens lessen van Shunske Sato, zowel op moderne als op barokviool.
Ruña speelt in het Marigold piano quartet. In de zomer van 2021 wonnen ze de 1e prijs in Lucca (Italië) van het Virtuoso en Belcanto festival concours.

Prestigieuze vioolbeurs

In december 2016 ontving zij in het Concertgebouw de prestigieuze vioolbeurs van het Kersjes Fonds, een belangrijke prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een jong viooltalent in Nederland. Het Kersjes Fonds roemt in het juryrapport “het gloedvolle, intense spel met een persoonlijk verhaal” van Ruña en noemt haar “een (groei)diamantje dat van binnenuit straalt en muzikaal oplicht.”

blank
Kalle en Ruña

Kalle en Ruña hebben elkaar leren kennen
bij de Fancy Fiddlers zo’n 15 jaar geleden. 

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Vergelijkbare berichten