Eduard en Thomas Preda

garanderen een groot spektakel!

Eduard en Thomas Preda

De broers Eduard en Thomas Preda (Preda Brothers) zorgen gegarandeerd voor een groot spektakel! Als duo vinden ze het geweldig om op te treden en elke keer is het een feest om ze samen te zien spelen.

Eduard is een klassiek geschoold pianist die de kunst van het improviseren en componeren sinds jonge leeftijd al in de vingers heeft.

Thomas is een elektrische basgitarist. Daarnaast maakt hij elektronische muziek en houdt hij zich bezig met songwriting/rappen.

Twee verschillende werelden, maar toch hebben ze samen een ding in gemeen: jazz. Van bekende nummers als Fly me to the Moon en Jailhouse Rock (die ze in hun eigen bewerking spelen), maken ze ook nog is crossovers met klassieke muziek. Zo hebben de twee broers een eigen ‘jazzy’ bewerking gemaakt op een bekend stuk van Frederic Chopin.

De jonge artiesten verheugen zich om een onvergetelijk concert te presenteren. Wees er dus bij!

‘Als duo vinden ze het geweldig om op te treden en elke keer is het een feest om ze samen te zien spelen.’

Eduard Preda

Eduard (2001) is een veelzijdig pianist, componist en improvisator.

Hij ontving zijn eerste pianolessen van zijn vader, de virtuoze jazzmusicus en multi-instrumentalist Marius Preda, toen hij zes jaar oud was.

Toen hij 13 jaar was begon hij serieus aan zijn pianostudie door klassieke pianolessen te volgen bij pianolerares Jos Kee in Den Haag.

In 2017 ontving Eduard een beurs van de VandenEnde Foundation om privé-pianolessen te volgen bij de beroemde en gerenommeerde pianodocent Jan Wijn, die grootheden als Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Hannes Minnaar en Lucas en Arthur Jussen heeft voortgebracht.

Eduard heeft in 2019 zijn diploma behaald aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet te Den Haag.

In 2020 vervolgde Eduard zijn muziekstudie in de Verenigde Staten, waar hij een semester studeerde aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Vanwege de onverwachte Covid-pandemie keerde Eduard terug naar huis en sloot zijn semester online af.

Na het afronden van zijn eerste semester hervatte hij de pianolessen bij Jan Wijn. Daarnaast begon hij piano-masterclasses te volgen bij Paolo Giacometti, concertpianist en pianodocent aan de Robert Schumann Hochschule in Duitsland.

Eduard is van plan om zijn studie in de Verenigde Staten weer te hervatten nadat de pandemie voorbij is.

Thomas Preda

Thomas (2002) is een elektrische basgitarist en elektronische producer. Op zijn dertiende begon Thomas met contrabaslessen bij Uli Glassman, een bekende naam in de Nederlandse jazz wereld.

In 2018 begon Thomas met het leren van de basgitaar. Sindsdien werd het zijn hoofdinstrument. De technische capaciteiten van de basgitaar bieden voor meer virtuositeit en tot op de dag van vandaag heeft Thomas dit instrument zichzelf aangeleerd.

In 2020 is Thomas afgestudeerd aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Net als zijn broer werd Thomas aangenomen bij The Berklee College of Music in Boston om daar zijn muziekstudie te vervolgen. Helaas kon hij door de Covid-pandemie niet aan zijn eerste semester beginnen.

Naast het spelen van bas, componeert en produceert Thomas graag elektronische muziek, audio engineering en houdt ook van rappen.

Hij is van plan om zijn studie in de Verenigde Staten te starten zodra de pandemie voorbij is.

blank

Noteer 28 en 29 augustus in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Ook kunt u eerdere nieuwsbrieven bekijken op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar boven