DUO Kirsti & Eva op Uitgast 2023

Kirsti & Eva op Uitgast 2023

DUO Kirsti & Eva is een duo dat uitgaat van extremen en dat graag de uitdaging aangaat. Om ezo en breed publiek kennis te laten maken met moderne en hedendaagse muziek. Het duo is een graag geziene gast in Het Muzieklokaal in Utrecht. En daar voelen ze zich in de unieke informele sfeer thuis.

Duo Kirsti & Eva Bio

Violiste Kirsti Apajalahti en contrabassiste Eva Euwe studeerden allebei aan het Utrechts Conservatorium. Al snel realiseerden ze zich dat ze een passie delen voor zowel de oude muziek als moderne en hedendaagse kamermuziek. In 2016 besloten ze een duo te vormen. Kirsti studeerde verder in Utrecht met een Masterstudie barokviool en -altviool bij Antoinette Lohmann. Terwijl Eva met een Masterstudie violone/historisch contrabas in Den Haag bij Margaret Urquhart verder ging.

Kirsti & Eva speelden oa. op:

  • het Kamermuziek festival van het NMF;
  • in de Oosterkerk in Amsterdam;
  • Theater Speelhuis Helmond
  • in de Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch.

Hun project “Weg van Huis” werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten met concerten in april en juli 2021.

Als freelance musici spelen zij allebei regelmatig in gerenommeerde gezelschappen. Zoals Holland Baroque, De Nieuwe Philharmonie Utrecht, the Orchestra of the Age of Enlightenment, Hofkapelle München en ASKO|Schönberg.

Drie wereldpremières van gloednieuwe stukken voor viool en contrabas! De twee uitersten van de strijkinstrumenten vormen een ongewone combinatie, die al sinds het begin van de de 20e eeuw moderne en hedendaagse componisten uitdaagt en inspireert.
Duo Kristi & Eva

Kirsti & Eva spelen naar de natuur en ons aandeel erin

Dit programma gaat naar de natuur en onze emotionele relatie daarmee. Gevoelens van bewondering en plezier! Maar ook melancholie en frustratie over de huidige staat van onze natuur, en ons aandeel daarin. Verbonden hieraan is ook de controledrang van de mens op zijn omgeving. Daardoor wordt een gebied soms op dramatische wijze opgedeeld.

Rieteke Hölscher heeft Tantalizing voor ons duo geschreven. Zij heeft zich laten inspireren door twee Finse gedichten. De eerste is Tunteellinen siili van Kirsi Kunnas, over een emotionele egel. Het tweede gedicht is Syysmetsässä van Saima Harmaja over de kracht van het herfstbos.

Jazzbassist en -componist Alex Bayer schreef een stuk over het natuurfenomeen elektriciteit, dat alom –zelfs in ons lichaam– aanwezig is.

De koreaanse Isang Yun werd geboren in de tijd dat Korea nog één land was. Nadat het land zich splitste, heeft hij zich veel ingezet voor uitwisselingen en dialoog over de grens. In het eerste deel van Together is dat duidelijk hoorbaar. In het tweede deel laat Yun veel ruimte voor associaties met een weids, exotisch landschap.

Meyer is een Amerikaanse contrabasvirtuoos die inspiratie haalt uit de traditionele bluegrassmuziek en het Noord-Amerikaanse landschap. Meermaals zijn er echo’s te horen, alsof we middenin de Appalachen staan.

Meer Duo Kristi & /eva:

Duo Kirsti & Eva
Duo Kirsti & Eva
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Scroll naar boven