| |

Club Classique

Club Classique zaterdagavond op uitgast 2023

Club Classique speelt op zaterdagavond 2 september op het Uitgast Festival - Natuurpark Lelystad

De zaterdagavond van het Uitgast Festival staat dit jaar geheel in het teken van Club Classique. Club Classique nodigt een aantal bijzondere én verrassende muzikale vrienden uit om er één mooi en groot klassiek (met her en der een klein uitstapje) concert van te maken. Van intieme romantische duo’s tot een jazzy Bernstein; u hoort het deze avond allemaal!

Club Classique Bio

Je komt Club Classique overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild in een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Wegdromen bij Ravel, swingen op Gershwin en zwijmelen met Chopin. Geniet van herkenbare melodieën en laat je verrassen door onbekende pareltjes. Club Classique kan elke vorm aannemen en zelfs symfonische muziek wordt teruggebracht tot kamermuziekformaat.

De musici spelen geen avondvullende werken maar hapklare delen uit de mooiste stukken. Persoonlijke verhalen, gedichten, andere kunstvormen, sprookjes en filmfragmenten maken elke voorstelling tot een unieke ervaring en een feest voor de zintuigen. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

Cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder zijn de twee hersenhelften die het kloppend hart vormen van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. Naast een aantal vaste series toeren ze regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Klassiek.

Wat past beter op Uitgast dan ‘On the Nature by Daylight’ van Max Richter, waarin je saxofoons hoort met een solocello!
Klavierleeuw Caspar Vos laat in ‘Rhapsody in Blue’ van Gershwin horen dat hij net zo goed jazzpianist had kunnen worden.

Laat je verleiden door de mooiste liederen en standards, gezongen door een heuse operadiva. 
Club Classique

Buiten spelen met Club Classique

Club Classique speelt nergens liever dan buiten de concertzaal. Het begon ooit in de kroeg en ieder concert van dit avonturierscollectief ademt nog precies dat relaxte gevoel. De musici putten uit een vat vol stukken waar de passie en de hartstocht vanaf spat, om je als publiek helemaal in onder te dompelen. 

Deze zomer voor het eerst op Uitgast samen met topsolisten, met een zwoel programma vol summertime-classics. Meer instrumenten zijn er niet nodig om samen een voltallig orkest na te bootsen.

Meer Club Classique:

Met Club Classique en hun gasten is het altijd een muzikaal feest.
Club Classique met gasten
Noteer 2 en 3 september 2023 in je agenda!
blankUITGAST FESTIVAL

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten