Duo Inside Out

presenteert JARDIN FÉERIQUE

Duo Inside Out op Uitgast 2021

‘Jardin Féerique is een concert dat toestaat even weg te dromen. Wij kiezen bewust voor de verfijnde, elegante en soms ook sensuele Franse muziek omdat wij het publiek willen onderdompelen in een warm bad van heerlijke geluiden.’

Naam inside out*

De naam Inside Out is een verwijzing met een knipoog naar de zogenaamde “harp” ín de vleugel. Altijd een onderdeel van elkaar geweest die nu tegelijk uitblinken op het podium.

  • Doriene Marselje – harp
  • Celia García-García – piano

HET PROGRAMMA van duo inside out

Jardin Féerique is een reis van duister naar licht, van kaal naar weelderig. Een verwijzing naar de afgelopen periode. Na een jaar doordrongen van isolatie, koude en eenzame wintermaanden, mislukte plannen en een minimaal aanbod van cultuur is er een nieuw begin. De zomer biedt hoop, schoonheid, bloei en nieuwe kansen.

We beginnen met het mysterieuze Aquarium van C. Saint-Saëns. Het verstilde stuk zet de toon voor het kleurrijke muzikaal sprookje Ma Mère L’Oye van Maurice Ravel. Het laatste deel, Le jardin féerique, begint als een intieme schets die uitbloeit tot een fonkelend euforisch landschap. En zo komen wij aan bij de naïeve en speelse Jeux d’Enfants van Georges Bizet.

Wij gaan verder met de indrukwekkende Introduction et Allegro van Ravel en de optimistische Danse Profane van Debussy: betoverend en wereldlijk tegelijkertijd. Het lijkt een droom die langzaam verdwijnt in het aankomende daglicht.

duo inside out – musici

Doriene Marselje

Doriene Marselje (harp) is een ondernemende musicus die zowel als solist en ensemble musicus een veelgevraagde gast is bij gerenommeerde gezelschappen, waaronder het RCO Camerata, New European Ensemble en Tempus Konnex.

Zij verzorgt optredens in de meest prestigieuze zalen van o.a. Nederland, Duitsland, België en Engeland en is regelmatig te zien op nationale televisie en te beluisteren op NPO radio 4.

Ook is zij regelmatig betrokken bij multidisciplinaire performances (Blauwbaard, Wildeman) en heeft als voormalig vast lid van KASKO veel originele muziektheater stukken (o.a. Before I Die, Ik Vertrek, Welstaat) gemaakt en uitgevoerd.

Celia García-García

Celia García-García (piano) is een actieve kamermusicus die concerten geeft in heel Nederland en in Spanje, Rusland, Canada en China met haar vaste Duo IJlstra-García maar ook in ad hoc ensembles met Bernadeta Astari, het Paradiso Orchestra, de contrabas- en slagwerksecties van het KCO en andere.

Als orkestmusicus trad ze onlangs op met o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Noord Nederlands Orkest.

Ze deed multidisciplinaire projecten zoals het theatrale concert “Is jazz music too?” en Jellyfish. Zij heeft live opgetreden bij radio- en TV-programma’s zoals Podium Witteman en NTR Podium. Podium Witteman heeft een aflevering van Klassiek viert de zomer aan haar toegewijd.

Duo Inside Out met Jardin Féerique op Uitgast 2021

Noteer 28 en 29 augustus in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Ook kunt u eerdere nieuwsbrieven bekijken op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar boven