| |

Kāna Percussion Trio

jong kāna percussion trio op uitgast 2022

KāNA Percussion TRIO

Geïnspireerd door de multiculturele omgeving die Rotterdam te bieden heeft en de band die ontstaan is door jarenlang samen te studeren aan Codarts Rotterdam met hoofdvakdocenten Chris Leenders en Ramon Lormans, werd Kāna Percussion Trio in 2020 opgericht door Hugo Pereira, João Sequeira (Portugal) en Rens Rutten (Nederland).

Nieuw perspectief in percussie

Het trio deelt de gemeenschappelijke ambitie om nieuwe perspectieven te ontwikkelen in percussie, door zich te verbinden met andere muziekstijlen en kunstdisciplines, om zo de grenzen van het kamermuziekconcert te verleggen. Deze relatief ongebruikelijke setting is nog niet zo bekend bij het grote publiek en de hoeveelheid repertoire geschreven voor trio percussie is relatief klein in tegenstelling tot kwartet en duo.

Kāna Trio overbrugt klassieke en hedendaagse muziek

Dit zet het percussion trio aan om creatief te zijn en op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de kloof tussen het publiek en een mix van klassieke arrangementen en hedendaagse muziek te overbruggen.

Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022 winnaars!

kāna percussion trio
Kāna Percussion Trio

De jonge Kāna percussionisten wonnen het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2022.
Frank van den Brink (juryvoorzitter) schreef:

“De jury was onder de indruk van het bezwerende, haast symbiotische samenspel van het Kāna Trio. Van het enorme kleurenpalet, dat reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld.”

Nederlandse concertzalen tournee in 2022-2023

Het Kāna Trio gaat in seizoen 2022-2023 op tournee langs verschillende Nederlandse concertzalen. Tijdens eerdere concerten in onder andere Weert, Warmond en De Doelen Rotterdam heeft dit trio haar originaliteit en veelzijdigheid bewezen.

De website van het Kāna Trio wordt binnenkort gelanceerd maar op Facebook en Instagram is al het nieuws van de percussionisten te vinden. Kijk hieronder alvast naar een optreden van het Kāna Trio op YouTube.

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Vergelijkbare berichten