| |

Neo-fanfare 9×13

speelt Halt en sta stil  

neo fanfare 9x13

Halt en sta stil | Neo-fanfare 9×13 

Met haar nieuwste voorstelling Halt en sta stil viert neo-fanfare 9×13 dit jaar haar vijfjarig jubileum. Met de voorstelling gaat 9×13 terug naar haar wortels in de wereld van de fanfare en harmonie. De titel zal onder de meeste HaFaBra musici dan ook de nodige herkenning opleveren, het is namelijk het ritmische percussiemotief dat het stopzetten van een marcherende fanfare inluidt. 

Halt en sta stil gaat over pas op de plaats maken, een stapje terug doen, herijken, om vervolgens met frisse moed weer vooruit te gaan. Het is daarnaast ook een ode aan de kinderlijkheid en het spelen. Een ode aan het ontdekken van de nieuwe oude wereld. 

Met componiste Genevieve Murphy, regisseur David Geysen, choreografe Feadan McCall en tien professionele musici (blazers en slagwerk) verovert 9×13 deze zomer hopelijk als vanouds de harten van haar publiek. Na alle complexe decors van de voorgaande voorstellingen gaat Halt en sta stil echt back to basics. Een treffende voorstelling na een roerig jaar.

“En wie denkt dat fanfares alleen maar goed zijn voor van feestvreugde overlopende hoempa, moet luisteren naar Neo-Fanfare 9×13 . Het kleurrijke zootje ongeregeld trekt bitterzoete melancholie uit zijn toeters.” Volkskrant 2018

Over neo-fanfare 9×13

Met tuba, trombones, hoorn, trompet, saxen, fluit en percussie brengt 9×13 hedendaagse muziek naar een breed publiek. Het lijkt op een fanfare maar dat is het nadrukkelijk ook weer niet. Het is een fanfare die zich heeft vernieuwd: theatraal, uitdagend en veelzijdig: een Neo-Fanfare.

Neo-fanfare 9×13 heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren als toonaangevend ensemble dat hedendaagse muziek naar een breed, divers, en vooral nieuw publiek weet te brengen. De groep bestaande uit tien professionele klassieke musici, doet dat door ‘muziektheatervoorstellingen zonder woorden’ te maken, en werkt daarin samen met componisten, regisseurs, choreograaf, met kostuums en mobiele decors.

Noteer 28 en 29 augustus in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Ook kunt u eerdere nieuwsbrieven bekijken op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Vergelijkbare berichten