Workshop en masterclass tijdens Uitgast

Op zondag vindt er een percussieworkshop en een masterclass saxofoon plaats. In dit bericht lees je meer over de percussieworkshop voor kinderen (en ouders) en over de masterclass die MICA Saxophone Quartet volgt tijdens Uitgast.

Masterclass Mica Saxophone quartet

Dit gloednieuwe kwartet speelt nog niet heel lang samen. Begin 2021 zijn zij gestart onder de naam MICA Saxophone Quartet. Ze hebben in anderhalf jaar tijd al veel met elkaar mogen optreden, en wij zijn blij om ze nu ook op Uitgast te verwelkomen. Het kwartet bestaat uit Baritonsaxofoniste Suzanne Boer, Sopraansaxofonist Tessa von Piekartz, Altsaxofonist Silvan van den Boom en Tenorsaxofonist Mirjan Kwebeman.

Om hun skills en samenspel te verbeteren krijgen ze op Uitgast van David Cristobal een Masterclass. David is een ervaren freelance saxofonist met een passie voor kamermuziek. Hij speelt daarnaast ook in verschillende ensembles, waaronder het TinKling Trio dat ook te horen is op Uitgast. Door zijn ervaring en achtergrond is hij de uitgelezen saxofonist om het jonge kwartet de kneepjes van het vak te leren.

De masterclass is op zondag om 15:00 en is vrij toegankelijk voor publiek.

Percussieworkshop

Uitgast is ook leuk voor de allerkleinsten. Stilzitten tijdens de optredens op Uitgast is niet altijd even makkelijk, maar gelukkig hebben we daar wat op gevonden: een interactieve workshop. Roël Calister van de drumschool Drumdrumdrum verzorgt om 12:30 op zondag 4 september een percussieworkshop voor kinderen (en ouders).

Roël begon op jonge leeftijd met drummen en wil zijn passie overbrengen aan andere jonge kinderen. Hij geeft al meer dan 15 jaar in zijn drumschool dan ook wekelijks les aan beginnende drummers en percussionisten.

Meedoen aan deze leuke workshop? Het is met vrije inloop dus je hoeft je niet van te voren aan te melden. We starten om 12:30 dus wees op tijd! Benieuwd wat je van de workshop kan verwachten? Hier zie je alvast een voorproefje.

Noteer 3 en 4 september in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Eerdere nieuwsbrieven leest u op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar boven