Irene Hoogveld – sopraan

Zingt ‘dit is emma’ een mini-opera 

Irene Hoogveld

De mini-opera genaamd Dit is Emma draait om de Nederlandse koningin Emma. Zij was een van oorsprong Duitse adeldochter, geboren in 1858. Zij groeide op met de verwachting een vorstelijke vrouw te worden, gehoorzaam naast haar man. Zij wist niet wat er op haar pad zou komen!

Emma werd als twintigjarige verbonden aan de 61 jaar oude Willem III. In 1880 wordt Wilhelmina geboren; het enige kind van het paar en de toekomst van de monarchie. Echter, als Wilhelmina nog maar 10 jaar oud is, overlijdt Willem. Emma stapt naar voren en bestiert het land acht jaar lang tot Wilhelmina 18 is en de troon bestijgt.

In deze opera hoort u de transformatie van Emma: van lokale adelsdochter tot Koningin der Nederlanden en Regentes. Een vrouw die haar passie voor haar liet spreken, het hoogste ambt bekleedde en vrouwen van alle standen inspireerde.

Componist: Anne-Maartje Lemereis

Librettist: Irene Hoogveld

Kostuumontwerp: Martinus Johannes

blank

En ‘door de bomen’

Door de bomen is een opera-voorstelling die een stap terug doet en daardoor de diepte in duikt. In één dag, onvermijdelijk en neutraal ga Ik deze reis aan. Ik kijk waar Ik vandaan kom. De rollen waarin jongens en meisjes worden gezet. We doen het zelf, kijkend naar onze voorbeelden.

De ideeën die bij je opkomen of je worden opgelegd. Je kijkt naar je omgeving, kopiëert of besluit het juist heel anders aan te pakken. En je vraagt je af: hoe kom ik hier beter uit dan eerst, kom ik dichter bij mezelf?

Door de bomen is een voorstelling voor iedereen; iedereen heeft hun eigen engeltjes en duiveltjes op de schouders zitten. We nemen onszelf mee, waar we ook naartoe gaan. Het is een opera over identiteit, zelfbewustzijn en het scheppen van diamanten uit het donkere water.

Componist: Jasper Swank

Librettist: Irene Hoogveld

Kostuumontwerp: Martinus Johannes

blank

Noteer 28 en 29 augustus in je agenda!

Nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf In via de knop in de footer

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Ook kunt u eerdere nieuwsbrieven bekijken op de nieuwsbrieven 2021 pagina!

Scroll naar boven