| |

Camerata Trajectina – ‘Groots in een kleine taal!’

Camerata Trajectina voert ‘Groots in een kleine taal!’ uit op Uitgast Festival

Uitgast Festival 2024 – Ensemble Camerata Trajectina bestaat 50 jaar! Dit bijzondere jubileumconcert wil je gewoon niet missen!

Camerata Trajectina op Uitgast festival 2024 met Groots in een kleine taal

‘Groots in een kleine taal!’ programma

De moedertaal ligt het dichtst bij het hart. Daarom is Camerata Trajectina al 50 jaar pleitbezorger van zingen in het Nederlands. Wie het oeuvre van ons ensemble bekijkt, krijgt een kleine cursus in de geschiedenis van de Nederlandse muziek. Vanaf 1974 hebben we jaar na jaar ‘nieuwe’ oude muziek herontdekt, onderzocht en uitgevoerd, en hebben we meer dan 45 albums uitgebracht.

In ons jubileumjaar 2024 is het tijd om eens terug te kijken: wat waren de mooiste projecten, wat leverde de prachtigste en meest bijzondere muziek op? Zijn het de Geuzenliederen, de reien uit de Gijsbrecht, is het Hadewijch, de eerste Nederlandse opera Bacchus, Ceres en Venus, of het Antwerps Liedboek waarvoor wij een Edison ontvingen?

En beter nog: waarvan kunnen we, na zoveel jaren ervaring, zeggen dat iedere cultuurminnende Nederlander kennis moet hebben genomen? Welke impact hebben we gemaakt in het mede bepalen van de canon – als ‘het muzikale geheugen van Nederland’? Het publiek kiest mee! Via een uitgebreide peiling en een stemming voorafgaand aan de jubileumtournee worden de onderdelen van het programma bepaald door onze fans. Samen maken we er een gedenkwaardig goed feest van!

Meer Camerata Trajectina

Noteer 31 augustus en 1 september 2024 in je agenda!
Uitgast festival 2019 UITGAST FESTIVAL

Uitgast Nieuwbrief ontvangen? Schrijf je nu in!

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten