| |

Harmonieën van de Natuur: Pastorale Klanken in Klassieke Vioolduetten

Igor Ruhadze en Daria Gorban met Harmonieën van de Natuur:

Uitgast Festival 2024 – ‘Pastorale klanken in Klassieke Vioolduetten’

Het programma van ‘Violini Capricciosi’ biedt een selectie aan werken voor violen.

‘Harmonieën van de Natuur: Pastorale Klanken in Klassieke Vioolduetten’

Een vioolduet is een harmonieuze dialoog tussen twee violen, waarbij elke viool zijn eigen stem en karakter binnen een harmonieus geheel tot uitdrukking brengt. Deze vorm van kamermuziek is diep geworteld in de klassieke traditie en biedt een intieme setting waarin twee violisten samenwerken om een verfijnde mix van melodieën en te creëren.

De interactie tussen de twee violen varieert van het spiegelen van elkaar tot het uitvoeren van complexe contrapunten, waarbij de stemmen elkaar aanvullen en versterken. Kortom, een vioolduet viert de kunst van de muzikale dialoog en benadrukt de unieke kwaliteiten van de viool, van zijn lyrische schoonheid tot zijn vermogen om diepe emoties over te brengen.

En dit willen we graag met een breed publiek delen!

Het programma biedt een rijke en gevarieerde selectie van muziekstukken, zowel in termen van componisten als stijlen. De selectie van werken van componisten zoals Luigi Boccherini, Mozart en Nardini getuigt van een hoge artistieke standaard. Igor Ruhadze en Daria Gorban hebben een diep begrip van het repertoire en een sterke artistieke expressie.

Uitgast festival 2019 UITGAST FESTIVAL

Noteer 31 augustus en 1 september 2024 in je agenda

Uitgast Nieuwbrief ontvangen? Schrijf je nu in!

Na je inschrijving houden we je met onze nieuwsbrieven op de hoogte van komende ontwikkelingen. Actueel en eerder nieuws staat op de NIEUWSPAGINA

Vergelijkbare berichten