20ste editie Uitgast opening

Zaterdag 28 augustus openden de heren Huisman van Het Flevo-landschap en Jager van Stichting Uitgast samen de 20ste editie van het klassieke muziekfestival Uitgast 2021 in Natuurpark Lelystad.

20ste editie uitgast Zonder publiek

Wegens de geldende coronamaatregelen vond de 20ste editie Uitgast, het tweedaagse festival, dit jaar plaats als livestream zonder publiek. Het thema van Uitgast was passend:

Ode aan natuur en cultuur

Een eigentijds thema, want zowel natuur als cultuur bieden mensen in tijden van corona troost, ontspanning en plezier. De diverse musici speelden hun muziek live op podia in het natuurpark voor de camera. Bezoekers konden deze optredens op zaterdagavond en zondag via een livestream thuis op hun computer bekijken en beluisteren.

Toekomstige ambitie

Uiteraard willen zowel Stichting Uitgast als Het Flevo-landschap dat toekomstige edities van Uitgast weer ‘gewoon’ met publiek in het Natuurpark plaatsvinden. Om die gezamenlijke ambitie verder kracht bij te zetten, ondertekenden de heren Jager en Huisman tijdens de opening een meerjarenovereenkomst. Met het verlengen van de samenwerking laten beide organisaties zien dat ze vertrouwen hebben in continuering van het festival. Beide partijen willen het klassieke muziekfestival verder uitbouwen in de schitterende Lelystadse en Flevolandse natuur.

Op 20ste editie Uitgast tekenden Flevolandschap en Uitgast een meerjarige samenwerkingsovereenkomst
Ondertekening meerjarige samenwerkingsovereenkomst Flevolandschap met Uitgast

Uniek festival in de natuur

Uitgast is een gratis jaarlijks, tweedaags cultureel evenement met klassieke muziek in Natuurpark Lelystad. Het accent van het evenement ligt op de uitvoering van klassieke muziek, al dan niet in combinatie met andere instrumenten, vocalisten en/of andere kunstdisciplines. Musici spelen op diverse podia verspreid in het groen van Natuurpark Lelystad. Een uniek en indrukwekkend concept dat jaarlijks ongeveer 3500 bezoekers boeit.

Vergelijkbare berichten