Uitgast » Portfolio » Meer over Violini Capricciosi

Ensemble Violini Capricciosi

Harmonieën van de Natuur: Pastorale Klanken in Klassieke Vioolduetten door Violini Capricciosi

Over Violini Capricciosi

Ensemble “Violini Capricciosi” is geboren uit de wens van Igor Ruhadze om internationaal aandacht te vestigen op muzikale uitvoeringen, gespeeld op antieke instrumenten. Ensemble Violini Capricciosi is een Europees ensemble dat zich toelegt op het uitvoeren van voornamelijk virtuoze vioolmuziek. De leden van het ensemble zijn bekende Europese musici op het gebied van historische uitvoeringen; elk van de musici van het ensemble Violini Capricciosi heeft prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen.

Programma’s van Violini Capricciosi

De meeste programma’s van het ensemble Violini Capricciosi zijn gebaseerd op virtuoze muziek en verschillen, afhankelijk van de eisen van de muziek, in het aantal musici. Met grote technische vaardigheid èn kennis van historische uitvoeringen, voeren leden van het ensemble Violini Capricciosi de muziek van verschillende stijlen en periodes uit; van barok en late barok tot het begin van de 20e eeuw.

De musici gebruiken tijdens de uitvoering, afhankelijk van de eisen die de muziek aan het instrument stelt, authentieke instrumenten of exacte kopieën. De programma’s van Ensemble Violini Capricciosi bestaan ​​uit zowel bekende, maar vanwege de technische moeilijkheidsgraad van de stukken zelden uitgevoerde muziek, als volledig onbekende, vergeten muziek van grote componisten.

Samenwerking met Brilliant Classics

De samenwerking van Violini Capricciosi met Brilliant Classics heeft verschillende succesvolle resultaten opgeleverd: de unieke Complete Locatelli Edition 21 CD heeft veel uitstekende recensies gekregen en de Complete Biber Violin Sonates maakten door de warme tonen en het virtuose spel op scordatura-violen diepe indruk op het publiek.

Na hun internationaal geprezen opnames van Locatelli, richtten Ensemble Violini Capricciosi en oprichter & solist Igor Ruhadze hun aandacht op de meest getalenteerde leerling van Locatelli: Jean-Marie Leclair. Zijn Complete Viool Concertos zijn in januari 2020 uitgebracht.

Tijdens de Covid-19 lockdowns heeft het Ensemble Violini Capriccoisi niet stil gezeten. Er werden een aantal opnames gemaakt en in 2022 kwamen de Geminiani Vioolsonates op 1 uit, in 2023 – Boccherini “Complete Violin Sonatas”, Geminiani Vioolsonates op 4 en Nardini “Complete Music for 2 Violins”, en het ensemble dirigeerde enkele leuke en interessante projecten rond Nederland.