Uitgast » Portfolio » Meer over Familie Milstein

Familie Milstein

Over de familie Milstein

Vanaf de wieg delen ze met elkaar de liefde voor muziek

Violiste Maria Milstein

Violiste Maria Milstein is prijswinnaar van concoursen zoals Città di Brescia, Premio Rodolfo Lipizer en het ARD Concours. Ze ontving de Borletti-Buitoni Fellowship in 2016 en de Nederlandse Muziekprijs in 2018 – de hoogste onderscheiding voor een klassieke musicus in Nederland.

@mariamilstein

Maria treedt op als soliste met grote Nederlandse orkesten en heeft beide Prokofiev concerten met Phion en Otto Tausk opgenomen. Ze is violiste in het beroemde Van Baerle Trio. Maria speelt op de ex-“Herman Krebbers” viool van Michel Angelo Bergonzi en een strijkstok van Léonard & François-Xavier Tourte van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Pianiste Nathalia Milstein

Pianiste Nathalia Milstein begint met piano bij haar vader Serguei Milstein en voltooit haar studie bij Nelson Goerner in Genève en bij Sir András Schiff in Berlijn. Na het winnen van de 1e Prijs op de Dublin International Piano Competition in 2015 toert Nathalia uitgebreid door Europa en werkt samen met grote internationale orkesten.

@nathaliamilstein

Ze nam twee albums op met Maria Milstein – “La Sonate de Vinteuil” en “Ravel Voyageur”, evenals twee soloalbums, een debuut CD met werken van Prokofiev en Ravel, en het soloalbum “Visions Fugitives”, bekroond met de recensentenprijs “Choc Classica” als een van de beste opnames van 2021. In 2024 brengen Maria en Nathalia de complete werken van Schubert voor viool en piano uit.

Violist Serguei Milstein

Violist Serguei Milstein kreeg zijn eerste lessen van zijn moeder en Valentina Korolkova. Hij is prijswinnar van o.a. het “Flame” Concours in Parijs en het Emmanuel Durlet Concours in Antwerpen. Serguei nam deel aan het Grachtenfestival, Duinstreek Kamermuziek Festival, Scaldis Festival, en de Winteravonden aan de Amstel.

@serguei.milstein

Sinds september 2020 studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Eliot Lawson. In april 2024 soleerde Serguei als concertmeester van het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam in Rimsky Korskakov’s Sheherazade. Serguei Milstein speelt op een instrument van Jean-Baptiste Vuillaume (ca. 1850).