Weijenberg & Treur

Sietse-Jan Weijenberg & Daan Treur

SIETSE-JAN WEIJENBERG & DAAN TREUR – Piano & cello; klassiek en romantiek

Sietse-Jan Weijenberg (cello) treedt op in binnen- en buitenland als recitalist en kamermusicus. Hij won in 2009 de 4e prijs van het wereldwijde Rostropovich Celloconcours. Daan Treur is een veelzijdige kamermuzikant en een graag geziene gast in het New European Ensemble.

GAST BIJ INTERNATIONALE KAMERMUZIEK-FESTIVALS

Weijenberg is te gast bij internationale kamermuziek-festivals (Kuhmo, Aspen, Tokyo, Giverny, Jakarta, Groningen, Taipei) en was enige tijd actief met pianotrio Demian (1e prijs Maria Canals pianotrioconcours). Weijenberg speelde verder als gast-aanvoerder/solocellist bij onder anderen het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfoniëtta en het Residentie Orkest. In het najaar van 2013 kreeg hij een vaste benoeming als aanvoerder/solocellist van het Nederlands Kamerorkest. Daarnaast was Weijenberg actief in de historische uitvoeringspraktijk met het Franse classicistische ensemble Le Cercle de l’Harmonie.

Weijenberg begon zijn cellostudie in Leeuwarden bij de cellist Jirka Prchal, vervolgde deze bij Jan Ype Nota aan het conservatorium in Groningen en behaalde zijn Diplôme Supérieur aan het Conservatoire de Paris bij Michel Strauss. Tevens volgde hij masterclasses bij Troels Svane, Richard Aaron, Janos Starker of Natalia Gutman.

NEDERLANDSE CONCOURS

Daan Treur is geboren in Haarlem, opgegroeid in Nieuw Vennep.
Zijn eerste pianolessen kreeg hij op de muziekschool in Nieuw Vennep toen hij 9 jaar was. Op 13 jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, daar studeerde hij bij Marlies van Gent. Na de middelbare school vervolgde Daan zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja.
Hij won diverse prijzen op verschillende Nederlandse Concours, waaronder Prinses Christina Concours, SJMN en Steinway Concours en volgde masterclasses bij o.a. Franco Scala, Konstantin Bogino en Tamara Podoubnaya.

VEELZIJDIGE KAMERMUZIKANT IN EUROPA EN ZUID-AMERIKA

Daan is een veelzijdige kamermuzikant en een graag geziene gast in het New European Ensemble. Daarnaast speelt hij als vaste pianist in kamermuziek-festivals in Faro (Portugal) en Montevideo (Uruguay). Samen met zijn partner Nataša Grujić (violiste) vormt Daan een vast duo.
Hij heeft jaren ervaring opgedaan als privé-docent en als hoofdvak docent aan Escola Profissional de Arte de Mirandela en Conservató de Música e Dança de Bragança (Portugal).

Scroll naar boven