Uitgast » Portfolio » Meer over Miki Vos & Vicente Jose Santiago

Miki Vos & Vicente José Santiago met Flamenco guitaar & dans

Miki Vos & Vicente José Santiago Flamenco guitaar & dans

Over Miki Vos & Vicente José Santiago

Een reis in het samenspel tussen flamencogitaar- en dans.

Miki María Vos, geboren in Leiden in 1992, begon op vierjarige leeftijd met klassiek ballet. Ze bouwde toegewijd aan haar danscarrière en begon naast klassiek ballet, jazz en moderne dans in 2007 met flamenco waar ze met haar half-Spaanse achtergrond haar definitieve bestemming vond.

Terwijl ze studeerde bij alle grote flamenconamen in Nederland, Sevilla en Granada studeerde ze Rechten. De afgelopen jaren heeft zij lesgegeven en opgetreden in Nederland, Spanje, België, Duitsland en Griekenland.

Zo trad zij in 2022 op als gastartiest in Het Concertgebouw en danste zij in 2023 en 2024 in het officiële programma van het Festival de Jerez onder leiding van gerenommeerd choreograaf Javier Latorre.

Vicente José Santiago is in 1990 geboren in een Spaanse zigeunerfamilie in Murcia en leerde de ritmes en codes van flamenco tijdens familiebijeenkomsten. Hij begon op 11-jarige leeftijd met gitaarspelen en studeerde aan de conservatoria van Cartagena, Córdoba en Rotterdam.

Zijn leermeesters waren onder andere Paco Peña en Manolo Sanlúcar.

Vicente treedt op als solist, als begeleider van zangers en dansers en is momenteel bezig aan de opnames van zijn eerste soloalbum met zijn eigen composities.

Voorts componeerde hij muziek voor choreografen als Javier Latorre en gezelschappen als het Ballet Flamenco Lo Ferro.

Vicente heeft opgetreden op grote festivals zoals de Flamenco Biënnale Nederland, het Festival Flamenco de Lo Ferro en in de concertserie “Meesters op de gitaar” verzorgde hij een soloconcert in Het Concertgebouw.