La Cicala Napolitaanse barak

La Cicala

LA CICALA NAPOLITAANSE BAROK

In 2011 opgericht door Inês d’Avena, wijdt zich aan het rijke maar vaak nog onbekende repertoire uit de Napolitaanse barok. De twee cd’s die het ensemble tot nu toe heeft gemaakt werden door de internationale pers zeer goed ontvangen en in 2019 werd er een derde CD opgenomen. Het concert maakt onderdeel uit van de serie NIEUW LAND/ OUDE MUZIEK!

ZINGENDE INSECT

De naam van het ensemble is afgeleid van de cicade, het ‘zingende insect’ van de warme zomeravonden in Zuid-Europa. Het insect staat al van oudsher symbool voor onsterfelijkheid en geestelijke vervolmaking. De oude Grieken zagen in de cicaden lyrische boodschappers van de muzen en associeerden hen aan muziek en welsprekendheid

La Cicala Napolitaanse Barok | uitgast2019
La Cicala Napolitaanse Barok | UITGAST2019 speelt onbekende Napolitaanse barok

BRAZILIAANSE BLOKFLUITISTE INÊS D’AVENA

Blokfluitiste Inês d’Avena heeft opgetreden als solist, in ensembles en orkesten in Europa, Azië en haar geboorteland Brazilië met ondermeer het Amsterdam Baroque Orquestra en New Collegium. Inês d’Avena won diverse prijzen; in 2010 (International Competition Prince Francesco Maria Ruspoli), 2011 (Premio Bonporti, with LOTUS) en 2016 (Van Wassenaer Concours, met new collegium).

ONDERZOEK NAPOLITAANS REPERTOIRE

d’Avena is op de Universiteit Leiden gepromoveerd, waar ze onderzoek deed naar het Napolitaanse repertoire voor blokfluit. Op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde ze haar bachelor, master en onderwijs-diploma’s. Ze publiceerde wetenschappelijke artikelen in bladen als Journal of the American Musical Instrument Society en Early Music America.

DOCENTE KONINKLIJK CONSERVATORIUM

Inês d’Avena was resident researcher bij Cini Foundation/Antonio Vivaldi Institute in Venetië. Sinds 2012 is zij docent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel ook ad interim Educatief Coördinator van het Oude Muziek Afdeling is.

Foto: Sanne Schouwink

Meer info op www.lacicala.info

Scroll naar boven