CANTO IN FLOW

CANTO IN FLOW
NEDERLANDS SAXOFOON OCTET & YOGINI DAPHNE KOKEN

Yoga op Canto door Nederlands Saxofoon Octet

Acht saxonisten en een yogini leiden u met Canto Ostinato naar een flow waar muziek, ademhaling en beweging één worden. Geef u over aan de golven van Canto Ostinato; een indringend, altijd veranderend, maar toch ook een repetitief werk van Simeon ten Holt. Geniet van de interactie tussen beweging en geluid, spanning en ontspanning, continuïteit en flow.

SAMEN ADEMEN…

Canto in Flow is een yogales waarin deelnemers en musici samen ademen; yogi’s flowen op een bijzonder muziekstuk dat de verschillende sequenzen uit de les een boost geeft en de deelnemers meesleept. Muziekliefhebbers ondergaan een iconisch werk uit de 20e eeuwse muziek niet alleen met hun oren, maar met hun hele lichaam waardoor ze het harmonische verloop en spanningsbogen op een intense manier beleven.

DYNAMIEK, ARTICULATIE EN INTENTIE

De Canto heeft de bijzondere werkwijze dat de musici steeds samen mogen bepalen hoe vaak ze elk van de 106 individuele secties spelen en ook dynamiek, articulatie en intentie worden door de spelers zelf vorm gegeven. Samen met yogini Daphne Koken is het Nederlands Saxofoon Octet aan het experimenteren gegaan hoe een organische muzikale ontwikkeling samen kan gaan met de yoga flow. Een langzame opbouw die heel rustig blijft, zodat de deelnemers kunnen opwarmen; een gedeelte met veel energie blijven doorontwikkelen en op het juiste moment ontwikkelen naar ontspanning.

MUZIEKENERGIE EN YOGAFLOW

Voor de saxofonisten van het NS8 is de Canto een zeer fysieke beleving waarin ademhaling een belangrijke rol speelt. Zij willen het publiek die fysieke dimensie ook laten ervaren door middel van het beoefenen van yoga. Het energieniveau van het stuk staat in directe verbinding met de intentie van de yogaflow. Anderzijds geldt voor ervaren yogi’s dat de juiste muziek, afgestemd op de intentie van de flow, een extra dimensie geeft aan de ervaring op de yogamat. Muziek en beweging versterken elkaar, zodat mensen de yoga practice op een dieper niveau beleven.

Meer informatie op www.cantoinflow.com

Foto Michal Grycko