UITGAST 2020 gaat muzikaal viraal Met 'PODIA IN HET GROEN'

UITGAST 2020 gaat muzikaal viraal,

met ‘Podia in het groen’!

UITGAST 2020 kan in de gebruikelijke vorm helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Daarom krijgt Uitgast dit jaar op 29 en 30 augustus een alternatieve invulling.

Diverse musici zullen te horen en te zien zijn  zowel in het Natuurpark Lelystad als daarbuiten. Hoe dat dan in zijn werk gaat blijft nog even een verrassing. Maar het zal net als bij de voorgaande edities weer een beleving zijn, maar dan wel een geheel andere.

Houd je de komende weken op de hoogte via onze website en nieuwsbrief en de (sociale) media, dan zal in verloop van tijd geleidelijk duidelijk worden wat de alternatieve invulling van UITGAST 2020 zal zijn.

Het laatste optreden nummer vier van deze virale Uitgast is bekend

Vincent van Amsterdam

speelt

Goldberg Variations – Variations 30 Quodlibet van Johann Sebastiaan Bach

Vincent van Amsterdam is een groot promotor van de klassieke accordeon. Zowel zijn bachelor als zijn masterstudie heeft hij cum laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Zijn repertoire reikt van de Barok tot hedendaagse muziek; speciaal voor zijn deelname aan de Dutch Classical Talent heeft het Fonds Podiumkunsten een beurs uitgegeven aan Maxim Shalygin voor een nieuwe compositie voor accordeon solo.

 

Derde optreden: Plug-in op herhaling

Plug-in

speelt en danst

Jackdaw van Wayne Siegel

Speciaal voor het Uitgast Festival maakten een saxofonist en twee dansers als Plug-in voor de editie 2019 een voorstelling die het begin was van een mooie verdere samenwerking. De muziekstukken die gespeeld worden door saxofoon én tape hebben allemaal één ding gemeen en dat is de natuur. Binnen de muziek bouwt zich een spanning op tussen elektronica en live spel, terwijl binnen de dans een relatie ontstaat tussen de twee dansers.

Het tweede optreden is nu bekend

Geprolongeerd wegens groot succes in 2019 nu ook op UITGAST 2020

Duo Bilitis

speelt

Ma Mere L’oye, Laideronnette Impératice des Pagodes
van Maurice Ravel.

Harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental zijn een uniek duo op de Nederlandse podia en daar buiten. Zij hebben een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen, maar ook door het verstrekken van compositie- en arrangeer opdrachten aan verschillende Nederlandse componisten.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys. Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition.

Aankondiging eerste musicus UITGAST 2020

Een van de musici van Uitgast 2020 is

Lidy Blijdorp

met het stuk

Zoltán Kodály met een sonate voor Cello solo op. 8 deel 3.

Lidy is een jonge celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. In Parijs behaalde ze haar master met de hoogste onderscheiding en onlangs speelde Lidy haar Artiesten Diploma recital aan de prestigieuze Chapelle Musicale Reine Elisabeth, waar ze studeerde bij Gary Hoffman.

Lidy behaalde prijzen bij o.a. de Amsterdamse Cellobiënnale, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, het SJMN, het Prinses Christina Concours en het Internationale Charles Hennen concours. In 2014 won ze de Prix Académie Ravel in Frankrijk. Haar cd ‘Journeyers’ kwam in april 2020 uit en het Parool schreef over Kodály: ‘Ze weet een diep gevoel van eenzaamheid en vertwijfeling op te roepen’.

 

 
Powered by Khore by Showthemes