De Thuiskomst Accordeon en viool

De Thuiskomst

De Thuiskomst

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten.

Tapas en tango

De Thuiskomst maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek op tijd. Zo voert De Thuiskomst in Spanje de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien. Met De Thuiskomst in de vroege barok brengt muziek van John Dowland en Heinrich Franz van Biber u in 17e-eeuwse sferen. Daarnaast blijven ze op zoek naar bijzonder repertoire waar ze in deze combinatie van instrumenten een nieuw licht op kunnen laten schijnen.

De Thuiskomst

De Thuiskomst

Oude muziek festivals

‘De Thuiskomst’ volgde lessen bij Stefan Hussong in Würzburg (Duitsland) en gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België) en verschillende kamermuziekfestivals.

Thuiskomst in de vroege barok

In 2014 namen ze hun eerste cd op met het programma ‘De Thuiskomst in de vroege barok’. Deze cd is uniek en werd zeer goed ontvangen.
In februari 2018 is hun nieuwste cd ‘TAPAS, De Thuiskomst in Spanje’ uitgekomen.

Meer info op www.dethuiskomst.nl

Foto: Rens Plaschek

MY SESSIONS

Powered by Khore by Showthemes