Muziekfestival UITGAST 2020 TOEN LIVE!

MUSICI NU LIVE UITGAST 2020
MUZIEKFESTIVAL UITGAST 2020 nu LIVE | ‘PODIA IN HET GROEN’

sociale media UITGAST

Toen LIVE UITGAST 2020!

Toen LIVE UITGAST 2020. Vanwege de corona crisis een digitale LIVE invulling van  UITGAST 2020.

Start zaterdag 29 augustus om 12.00 uur met een alternatieve muzikale virale  invulling.

Diverse musici zijn te horen en te zien zowel in het Natuurpark Lelystad als daarbuiten.

Met de wandelroutekaart die u hier kunt downloaden wandelt u individueel door het Natuurpark en met de QR-codes opent u op telefoon of tablet de musici op de daartoe geëigende locatie.

Vincent van Amsterdam speelt in het Natuurpark Lelystad voor UITGAST 2020

GOLDBERG VARIATIONS – VARIATIONS 30 QUODLIBET
VAN JOHANN SEBASTIAAN BACH

Vincent van Amsterdam - UITGAST 2020

Vincent van Amsterdam is een groot promotor van de klassieke accordeon. Zowel zijn bachelor als zijn masterstudie heeft hij cum laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Zijn repertoire reikt van de Barok tot hedendaagse muziek; speciaal voor zijn deelname aan de Dutch Classical Talent heeft het Fonds Podiumkunsten een beurs uitgegeven aan Maxim Shalygin voor een nieuwe compositie voor accordeon solo.

Plug-in op herhaling in het Natuurpark voor UITGAST 2020

Jackdaw van Wayne Siegel

Plug-in op herhaling

Speciaal voor het Uitgast Festival maakten een saxofonist en twee dansers als Plug-in voor de editie 2019 een voorstelling die het begin was van een mooie verdere samenwerking.

De muziekstukken die gespeeld worden door saxofoon én tape hebben allemaal één ding gemeen en dat is de natuur. Binnen de muziek bouwt zich een spanning op tussen elektronica en live spel, terwijl binnen de dans een relatie ontstaat. tussen de twee dansers.

Duo Bilitis prolongeert live optreden op UITGAST 2020

Ma Mere L’oye, Laideronnette Impératice des Pagodes
van Maurice Ravel

Duo Bilitis geprolongeerd op Uitgast 2020

Harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental zijn een uniek duo op de Nederlandse podia en daar buiten. Zij hebben een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen, maar ook door het verstrekken van compositie- en arrangeer opdrachten aan verschillende Nederlandse componisten.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys. Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition.

Lidy Blijdorp celliste met vertelkracht op UITGAST 2020

Zoltán Kodály – een sonate voor Cello solo op. 8 deel 3

Lidy Blijdorp celliste

Lidy is een jonge celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. In Parijs behaalde ze haar master met de hoogste onderscheiding en onlangs speelde Lidy haar Artiesten Diploma recital aan de prestigieuze Chapelle Musicale Reine Elisabeth, waar ze studeerde bij Gary Hoffman.

In 2014 won ze de Prix Académie Ravel in Frankrijk. Haar cd ‘Journeyers’ kwam in april 2020 uit en het Parool schreef over Kodály: ‘Ze weet een diep gevoel van eenzaamheid en vertwijfeling op te roepen’.

Naar individuele Wandelroutekaart Natuurpark Lelystad

Scroll naar boven