Acts

JongNBE

Het jongNBE is een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Het ensemble bestaat uit 10 musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, saxofoon, trombone, slagwerk en contrabas) en wordt gecoacht door ervaren musici van het NBE. Spelen in het jongNBE biedt jonge musici een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie. Het jongNBE vormt de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble.

 

Amatis Trio

Het Amatis Piano Trio ontstond in 2013 tussen drie musici van verschillende oorsprong, maar met

hetzelfde doel: Om samen de wonderen van het piano trio repertoire te ontdekken en op het hoogste niveau uit te voeren. De Nederlandse pianist Mengjie Han, Duitse violiste Lea Hausmann en Britse cellist Samuel Shepherd troffen elkaar in de straten van Amsterdam, waarna al snel een hechte

samenwerking ontstond. Sindsdien treden ze op in zowel binnen- als buitenland, met muziek van de

Weense klassieken tot aan de hedendaagse avant-garde.

 

Fuse

Verrassend Klassiek zou ook het motto van Fuse kunnen zijn. De groep weet hun muzikale achtergronden en instrumenten samen te brengen tot een nieuw geluid. Klassiek, jazz, improvisatie, rock, minimal, het zit allemaal in een optreden van Fuse.

 

Tamhá

Tamhá is an ensemble whose unusual combination of instruments is central to its unique sound.

The trio was founded by its members; David Cristóbal Litago, Javier Pérez and David Bona. Trained at three of Europe’s most prestigious music colleges, these talented young players belong to a new generation of internationally aclaimed musicians, who, in forming Tamhá have brought together a range of artistic visions. Tamhá’s unusual combination of saxophone, bassoon and clarinete has given the players the opportunity to explore and arrange an extensive repertoire, from the most traditional to cutting edge contemporary.

 

Nederlands Saxofoon Octet

De Saxofoon, Stem van Sax, heeft een nogal uitgebreide familie van instrumenten met een onuitputtelijk kleurenspectrum. Van de sprankelend hoge sopranino, via de welbekende sopraan, alt, tenor en bariton, tot het ronkend vette geluid van de bassaxofoon. Het Nederlands Saxofoon Octet, opgericht begin 2014 door een aantal vers afgestudeerde saxofonisten, bespeelt de uitvinding van Adolphe Sax als een orkest en waagt zich aan bewerkingen van allerlei bezettingen. Zij kregen o.a. het recht van de Schönberg Foundation om het fantastische 'Verklärte Nacht' te bewerken en uit te voeren. Datzelfde geldt voor het 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt. Deze zomer gaf het octet concerten tijdens o.a. Muziek op de Binnendieze Den Bosch en het Grachtenfestival Amsterdam.

 

Kamerkoor Lelystad

Een ambitieus kamerkoor voor de gevorderde amateurzanger, heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een kwalitatief goed kamerkoor. Het koor werd in 2012 winnaar op het Nederlands korenfestival in de categorie klassiek en won in dat jaar tevens de amateurkunstprijs van Lelystad. Het KKL wordt door de jury geroemd om de mooie koorklank en de bijzondere programmering.

Het geheel staat onder professionele leiding van zangeres en dirigent Francis Evers.

 

Combattimento

Het programma dat Combattimento zal uitvoeren op het Uitgast festival is boordevol swingende en meeslepende muziek uit de 17e en 18e eeuw. Beleef de dreiging van een naderende veldslag maar ook elegante dansmuziekjes in de ruige Battaglia van Kerll en verlies je in de adembenemende melodien van het hoboconcert van Marcello, waarin solist Bram Kreeftmeijer je laat zweven als een condor over de Andes. Probeer maar eens rustig te blijven bij de 'violin battle' in het laatste deel van het concert voor 2 violen van Johann Sebastian Bach!

 

Koperblazers Radio Filharmonisch

Radio Brass is het koperensemble van het Radio Filharmonisch Orkest. Als ensemble spelen zij een aantal keren per jaar concerten, om naast het werk in het orkest zichzelf nóg meer uit te dagen.

Het Radio Filharmonisch Orkest werd in 1945 opgericht door Albert van Raalte. Het orkest staat in dienst van de Nederlandse Publieke Omroep en is prominent aanwezig in de omroepseries NTR ZaterdagMatinee en Het Zondagochtend Concert in het Amsterdamse Concertgebouw, alsook in De Vrijdag van Vredenburg te Utrecht. In het Nederlandse muziekleven onderscheidt het orkest zich door bijzonder geprogrammeerde symfonische concerten en heeft het zich bovendien opmerkelijk geprofileerd met diverse concertante opera-uitvoeringen. Eerste uitvoeringen in Nederland en wereldpremières zijn daarbij regelmatig aan de orde.

 

Tobias Borsboom

Klassiek, een woord dat oorspronkelijk refereert aan de meesters uit het classicisme: Mozart en Beethoven, is nu een overkoepelend begrip voor veel muziek dat uit het verleden komt. De hedendaagse "klassieke" componisten willen, naast het gesprek met het verleden aangaan, vooral het nu bereiken. Laat u verrassen door de zeggingskracht, het emotionele avontuur en verbluffende virtuositeit van de werken van Chopin, Liebermann, Vigh en Franssens. Muziek die gespeeld en gehoord moet worden!

 

Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam (1989) is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft zowel zijn Bachelor (2012) als zijn Master of Music (2014) studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Vincent‘s repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Ook heeft Vincent contact gezocht met diverse Nederlandse componisten, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de uitvoering van verschillende wereldpremières voor accordeon, met werken van o.a. A. Strootman, B. van Beurden en W. Boogman.

 

Eva Kroon en Carolien Drewes

“Laat ieder optreden een belevenis zijn, een reis langs de kleuren en emoties die tekst en muziek te bieden hebben”.

Tijdens hun voorstellingen brengen Eva Kroon en Carolien Drewes met enthousiasme grote legendes en intieme emoties tot leven. Bereid u voor op een frisse voorstelling vol passie en energie!

De inspirerende, natuurlijke omgeving van het Uitgast Festival leent zich bij uitstek voor een zomerse en zwoele voorstelling. Verleiding, kracht, verlies, eenzaamheid, twijfel, drama, genot én een toost op een goede afloop! Verrassend klassiek op locatie, waarbij de verschillende liederen en aria’s tot een nieuw verhaal worden gesmeed en eigentijds gebracht worden.

Mezzosopraan Eva Kroon en pianiste Carolien Drewes vertolken lied en opera in de concertzaal, binnen de intieme sfeer van een huiskamerconcert of als performance op maat op de meest uiteenlopende locaties.

 

Mysterie van het Verdwenen Geluid

Het lijkt een hele normale muziekvoorstelling te worden, maar niks blijkt minder

waar! Via de webcam hebben we onverwachts 'live' contact met 6 muzikanten in

de MuziekWereld!.... Een onwerkelijk verhaal begint die zich zowel op een

levensgroot scherm als live op het podium afspeelt!

 

'Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ is een innovatief muziekproject voor

basisschoolkinderen (circa groep 2 t/m 6) en hun familie. De voorstelling bestaat uit een

spannende combi van live muziek, film en interactie. Het publiek wordt zelf hoofdrolspeler in

het verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Zo maakt het kind op

een eigentijdse manier kennis met muziek en de verschillende muziekinstrumenten: ”Is dit

klassieke muziek? Dat wil ik ook!”

 

The Guitar Connection

“We wish to inspire and bring joy by connecting with the audience, believing people can be brought together by creating music played from our hearts.”

 

The Guitar Connection is het gitaarduo opgezet door Ger Oosterhaven en Daniël Antonie. Beide afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam waar ze klassiek gitaar hebben gestudeerd. The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen twee jonge jongens uit Utrecht en het publiek, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk. Inmiddels heeft het gitaarduo flink wat concerten gegeven waaronder in TivoliVredenburg te Utrecht. Daarnaast staan ze geprogram-meerd in de gitaarsalon (2017) en op het gitaarfestival van Enkhuizen (2016).

Sinds april 2016 werken Daniël en Ger samen met het Theaterkantoor om nieuwe producties neer te zetten. Doel hier is om nieuwe concepten te laten horen aan een breder publiek. Momenteel werken ze aan ‘Een herbeleving van dé klassieke gitaar’. Niet iedereen is bekend met klassiek gi-taar, hier gaat het gitaarduo i.s.m. het Theaterkantoor verandering in brengen.

 

Wiesje Nuiver & Martijn Buijnsters

Opzwepende ritmes, uitbundige melodieën en verstilde melancholieke klanken nemen de luisteraar mee op reis langs verschillende landen en culturen met allemaal hun eigen karakteristieke klanken.

Waar in Paganini’s werk de ‘Marcia’ en ‘Rondo’ uit het begin 19e eeuwse Italië te horen zullen zijn, laat Maurice Ravel ons een eeuw later kennismaken met de Cubaanse Habanera. Eind 20e eeuw componeerde de Argentijn Ástor Piazzolla zijn Histoire du Tango, waaruit 2 verschillende tango’s te horen zullen zijn: de oorsprong in het bordeel en de nachtclub in 1930. Ten slot klinkt Debussy’s prelude ‘la fille aux cheveux de lin’.

In deze bijzondere bezetting van viool en gitaar komt de energie van de muziek tot ontlading in de interactie tussen twee snaarinstrumenten; vurig, intiem en uitbundig!

 

Wiesje en Martijn, allebei afgestudeerd aan het koninklijk conservatorium van Den Haag, hebben beiden een veelzijdige muzikale carrière en hebben een voorliefde voor kamermuziek en orkestspel. Ze hebben elkaar ontmoet in diverse andere ensembles waar het idee is ontstaan om een viool-gitaarduo te vormen en zo de bijzondere klank en het veelzijdige repertoire voor deze bezetting te kunnen laten horen. Ze traden o.a. op in het Vonderpark Openluchttheater, het Grachtenfestival en de Oosterpoort in Groningen.