Over Uitgast

Stichting Uitgast te Lelystad, opgericht d.d. 6 mei 1998, heeft ten doel de jaarlijkse organisatie van een cultuurevenement in Natuurpark Lelystad waarbij het accent ligt op de uitvoering van klassieke - blaas- muziek, al dan niet in combinatie met andere instrumenten, vocalisten en/of andere kunstdisciplines. Sinds haar oprichting heeft stichting Uitgast jaarlijks (op een enkele uitzondering na) een tweedaags klassiek muziekfestival georganiseerd dat in alle jaren zeer succesvol is geweest, gratis toegankelijk is voor het publiek en waarbij de ruimtelijke mogelijkheden en beleving van het Natuurpark Lelystad zo goed mogelijk zijn benut. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 4 à 5.000 Flevolandse muziek- en natuurliefhebbers het festival.

Traditiegetrouw organiseert stichting Uitgast het klassieke muziekfestival samen met Stichting Het Flevo-landschap, de particuliere natuurbeschermingsorganisatie van geheel Flevoland. Natuurpark Lelystad is een van de ruim 50 natuurgebieden van deze natuur- en landschapsexpert op het gebied van natuurbeheer en beleid, natuurbeleving en natuurbetrokkenheid.

Beide partners, de gastheren van het klassieke muziekfestival, zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het eerstkomende festival dat zal plaatsvinden op 1 en 2 september 2018. Om een maximaal rendement te realiseren wordt ook samengewerkt met een groot aantal organisaties, instellingen en bedrijven binnen Flevoland (Partners 2018). Het thema van de editie 2018 is ‘Groots, Groen en Grenzeloos”.